Macron ja Putin

Rothschild-pankkiirisuvun suojatti, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, sanoi tiistaina, että Euroopan tulee säilyttää vuoropuhelu Venäjän kanssa ja tehdä yhteistyötä Moskovan kanssa, kirjoittaa venäläinen uutistoimisto RT.

\”Euroopan tulee rakentaa uusia luottamukseen ja turvallisuuteen pohjautuvia sääntöjä Venäjän kanssa, eikä olla yhtä mieltä vain Naton kanssa. Eurooppa ja Venäjä tarvitsevat kahdenvälisiä suhteita\”, Macronin kerrotaan sanoneen Sveitsin television RTS-kanavan haastattelussa. Macron aikoo käydä myöhemmin tässä kuussa \”pitkän ja intensiivisen keskustelun\” Putinin kanssa.

Aiemmin tässä kuussa Macronia kritisoitiin Ranskan opposition toimesta siitä, ettei hän kutsunut Venäjän presidenttiä Normandian maihinnousun 75-vuotismuistotilaisuuteen. Hieman aiemmin Kremlin puhemies Dmitri Peskov ilmoitti toimittajille Moskovassa, että Venäjää edustaisi muistotilaisuudessa Venäjän Ranskan suurlähetystön diplomaatti. Putin vähätteli tapausta sanoen, ettei häntä tarvitse kutsua joka paikkaan.

Vaikka Moskovan ja Brysselin välillä onkin erimielisyyksiä, erityisesti Ukrainan kysymyksessä, Macronin mukaan Venäjän roolia maailmanpolitiikassa ei voi aliarvioida. \”Eurooppa tarvitsee Venäjää ratkomaan keskeisiä turvallisuuskysymyksiä, kuten Venäjän menestyksekäs terrorisminvastainen kampanja Syyriassa osoittaa\”, Macron sanoo. Tämä lause hieman särähtää korvaan, sillä Ranska on ollut amerikkalaisten tukena Syyrian epävakauttamisyrityksissä.

Macronin lausuntoa on jo ihmetelty sosiaalisessa mediassa. Täytyy muistaa, että vaalit ovat tulossa. Macronin suosio on pohjamudissa ja Marine Le Penin suosio on nousussa. Macronin puhe voi olla myös vihje Trumpin hallinnolle, joka mafiatyyliin kiristää lisää suojelurahaa EU-mailta. Myös Venäjän lähentynyt suhde Kiinan kanssa huolettaa Ranskaa. Kansainvälisen valtaeliitin sisällä voi myös olla erimielisyyttä siitä, millaiseksi jälkiamerikkalainen maailmanjärjestys muodostuu.

Joka tapauksessa puhe on halpaa, teot ratkaisevat. Macron sanoi viime vuonna, että EU:n tulisi rakentaa \”uutta turvallisuus- ja puolustusarkkitehtuuria\” yhdessä Venäjän kanssa, mutta samalla hän totesi, etteivät Eurooppa ja Venäjä jaa samoja \”ihmisoikeusarvoja\”. Macron uskoi myös tuolloin, että Putinin unelma on \”Euroopan unionin hajottaminen\”. Macron ei välitä Euraasiasta, vaan on innokkaammin rakentamassa \”Eurafrikkaa\”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s