Vaihtoehtomedioissa on spekuloitu, että nykyinen talousjärjestelmä ei palvele enää finanssieliitin päämääriä, ja tämän vuoksi sen purkamista, tai uudelleenjärjestelyä, on suunniteltu jo pitemmän aikaa.

Tämän näkemyksen yhteydessä esitetään yleensä oletus, jonka mukaan suurvaltajohtajien ja muun eliitin kesken vallitsisi jonkinlainen konsensus, näennäisistä poliittisista erimielisyyksistä huolimatta.

Kuten aiemmin mainitsin, talouteen ja kansainvälisiin asioihin keskittyvä aikakauslehti The Economist kirjoitti jo vuonna 1988 siitä, kuinka maailmantalous pitäisi resetoida ja dollarikin korvata uudella valuutalla. Maailmantalouden feeniks-lintu ei ole kuitenkaan vielä noussut tuhkasta.

Maailmanpolitiikan ja talouselämän kabukiteatteria seuraava \”tolkun ihminen\” ei hevillä usko noin radikaaliin teoriaan, mutta onpa esitetty myös, että Trumpin hallinnon kauppasota Kiinaa vastaan olisi vain yksi askel tässä projektissa. Luulisi sentään olevan jo kaikille selvää, ettei Trump ole mikään saatanallista \”syvää valtiota\” vastaan kamppaileva vapaan maailman esitaistelija, vaan saman globaalin finanssieliitin kätyri kuin muutkin pelurit.

Vähän aikaa sitten \”Venäjän Davosissa\”, eli Pietarin talousfoorumin kokoontumisessa, presidentti Putin sanoi, että Yhdysvaltojen dollarin asema kansainvälisessä kaupassa tulee \”miettiä uudestaan\”, sillä se \”ei palvele enää tulevaisuuden intressejä\”. Myös Kiinan johtaja Xi Jinping oli samoilla linjoilla ja vaati, että \”maailmantalouden järjestelmää tulee muuttaa\”, jotta \”epätasa-arvoisuuksista päästään yli\”.

Miten käynee tälle läntiselle velkaan nojaavalle finanssijärjestelmälle? Eräät asiantuntijat väittävät, että maailmantalouden noususuhdanne on tullut tiensä päähän. Uusi lama lähestyy (tai on jo itse asiassa alkanut). Kaatuvatko pankit, jäädytetäänkö tilit? Laskeeko tavallisen ihmisen elintaso dramaattisesti? Loppujen lopuksi kaikki valuutat ovat arvotonta, keskuspankkien liikkeelle laittamaa \”fiat-rahaa\”, jota kannattelee ihmisten luottamus järjestelmään.

Euroopan unionissa ongelma on talouden lisäksi myös poliittinen. Italiaa on syytetty jo siitä, että sen populistihallitus aiheuttaa kestämättömän velkatilanteen euroalueelle. Massamaahanmuuton kustannuksista ei olla yhtä lailla huolissaan. Samanaikaisesti Yhdysvallat kuristaa Irania pakotepolitiikallaan, joten Lähi-idän (tai pikemminkin Länsi-Aasian) geopoliittinen tilanne voisi eskaloituessaan vain pahentaa taantumaa. Sijoittajille tarjotaan meilläkin jo rakennusohjeita \”varautujan bunkkeriin\”.

Alt-Marketin Brandon Smith kommentoi aihetta väittäen, että suunnitelma dollarin korvaamisesta on jo siirtynyt \”seuraavaan vaiheeseen\”. Smithin mielestä niin Trumpin hallinnon, Kiinan kuin Venäjänkin siirrot ovat juuri sitä, mitä globalistit haluavat. Talouden resetointi tulee hänen mukaansa tapahtumaan tämän teatraalisen vastakkainasettelun aikana, ja tulevaisuudessa globaalina vaihdon välineenä käytetään jotain uutta, ehkä kullan takaamaa kryptovaluuttaa. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s