Krasnogorskissa, Moskovan kehätien ulkopuolella sijaitseva Venäjän suurin messu- ja esittelykeskus Crocus City Hall, päätyi viime perjantaina historiankirjoihin verisen terrori-iskun näyttämönä.

Teosta on ottanut vastuun Mossadin, CIA:n ja MI6:n luoma golem, islamistisen terroristijärjestö Isisin haara ”Isis-K”, vaikka heille tyypillisestä itsemurhaiskusta ei ollutkaan tällä kertaa kysymys. Tätä selitystä ei olekaan Venäjällä nielty, vaan Putinin syyttävä sormi osoittaa Ukrainan suuntaan.

Ukrainan konfliktin arkkitehti, Yhdysvaltojen varaulkoministeri Victoria Nuland, lupasi aiemmin Putinille ”mukavia yllätyksiä” alkuvuodesta, joten ei ole poissuljettua, etteikö Kyrylo Budanovin johtama ukrainalainen sotilastiedustelu olisi voinut toteuttaa ”kaganistien” suunnitelman tadžikistanilaisten palkollisten kera.

Menikö Nuland kumppaneineen liian pitkälle, sillä hän jätti äkisti tehtävänsä Kiovan vierailunsa jälkeen? Yhdysvaltojen suurlähetystö varoitti jo 7.3. kansalaisiaan välttämään yleisötilaisuuksia Venäjällä. Samana päivänä, myös yksi terrori-iskun tekijöistä kävi Crocus City Hallissa katsastamassa paikkoja.

Moskovan terrori-isku ei ainakaan helpota lännen tavoitetta siitä, että Ukrainasta jäisi sotilasoperaation jälkeen jäljelle länteen liitetty, Venäjän-vastainen sillanpääasema. Päinvastoin, ehkä nyt Venäjän otteet vain kovenevat ja konflikti saatetaan karuun päätökseensä.

Britannia on jo varoittanut Putinia kiihdyttämästä sotaa Ukrainassa terrori-iskuun vedoten. Miksi mandaattinsa uusineen presidentin tarvitsisi vedota mihinkään, kun yli kaksi vuotta kestänyt sotilasoperaatio on meneillään joka tapauksessa? Ukrainakin on tehnyt iskuja Sevastopolin kaupunkiin Krimillä.

Nord Stream -kaasuputkien räjäytyksen jälkeen, Venäjästä yritettiin tehdä absurdisti epäiltyä omien putkiensa sabotointiin. Myös nyt lännessä on esitetty väitteitä, että perjantainen terrori-isku olisi ollut Putinin itsensä järjestämä ”väärän lipun” operaatio.

Käykö lopulta niin, kuten Nord Streamin kohdalla, että Moskovan massamurhan syylliseksi osoitetaan lännenkin toimesta ukrainalaisradikaalit? Tämä veisi loputkin sympatiat Zelenskyiltä, jonka esillä oloon suuri yleisö länsimaissa on jo muutenkin kyllästynyt.

Virallisesti, Yhdysvallat väittää saaneensa tiedustelutietoa juuri Venäjän-vastaisten islamistien iskuun liittyen. Washington ei tietenkään ota vastuuta terroriteosta, eikä se asettaisi Nulandiakaan syytteeseen, joten luultavasti Isis-K:n jihadisteja (lännen hybridisodan hyödyllisiä ääriaineksia) pidetään esillä vastakin.

Ehkä uusiakin iskuja tehdään muualla, jotta asiat hämärtyisivät entisestään? Saksan viranomaiset pidättivät aiemmin kaksi afganistanilaista jihadistia, joiden epäiltiin suunnittelevan terroristista tekoa Ruotsin parlamenttiin. Terrorismin uhka sopii eri maiden vallanpitäjille, sillä he voivat tiukentaa politiikkaansa.