Sosiaalisen median kommenteista saa sen mielikuvan, että Suomen kokoisessa maassa tuntuu olevan yllättävän paljon Israel-fanaatikkoja. Heidän mielestään sionistihallinto ei tee mitään väärää, vaan on oikealla asialla jopa silloin, kun se pommittaa raunioiksi kokonaisia kaupunkeja, enemmistön uhreista ollessa naisia ja lapsia, eikä vastarintataistelijoita.

Tämä johtunee osin länsimaisen valta(vale)median uutisoinnista, uskonnollisesta propagandasta, poliittisen kulttuurin korruptiosta, mutta myös muslimivastaisuudesta, joka taas johtuu rasistisista asenteista, tai turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Siitä huolimatta, sionistien puolustajia riittää, vaikka äärijuutalaiset olisivat valmiita lähettämään kaikki palestiinalaiset pakolaisiksi Eurooppaan.

Kun tarkastellaan tapahtumia viime lokakuun jälkeen, sionistien ilmaiskuista eloonjääneiden palestiinalaisten käskettiin lähteä raunioiksi pommitetusta Gazasta ja sitten muualtakin. Turvalliseksi väitetyillä alueillakin heitä on pommitettu. Nyt sionistiregiimi on komentanut miljoonaa nälkiintynyttä asukasta poistumaan myös Rafahista, jonne on samaan aikaan tehty jo ilmaiskuja.

Kohta gazalaisilla ei ole enää paikkaa, minne siirtyä, mutta se lienee tarkoituskin. Länsimaissa sionistien tukijat kysyvät, miksei kukaan naapurimaa halua ottaa palestiinalaisia vastaan. Pikemminkin sopii kysyä, miksi palestiinalaisten pitäisi lähteä pakolaisiksi omasta kotimaastaan ja antaa periksi juutalaisille maavarkaille?

Hamas on suostunut tulitaukotarjoukseen, mutta sionistihallinto haluaa jatkaa alueen tyhjentämistä – systemaattista etnistä puhdistusta – joten se ei tule suostumaan kompromissiratkaisuun tulitauon ehtojen suhteen, eikä mihinkään valtiomalliin, jossa sen pitäisi luopua laittomista siirtokunnistaan tai muista alueista.

Pelissä on myös Benjamin Netanjahun poliittinen ura. Epäsuosittu sodanjohtaja kohtaa Tel Avivissa uusia mielenosoituksia, joissa vaaditaan loppua nykyahdingolle. Jos konflikti laantuisi, edessä olisi poliittinen myrsky, joka johtaisi taas uusiin vaaleihin ja luultavasti jopa syytteisiin.

Gazan kriisi olisi päätettävissä, mikäli vallanpitäjät niin vain haluaisivat. Nato-länsi on tehnyt sotilaallisia interventioita herkästi, kun sen omat intressit ovat olleet uhattuina. Sionistiregiimin jatkaessa rankaisematta rikoksiaan, länttä hallitsevan eliitin rakentamat instituutiot ja ”kansainvälinen oikeus” ovat enää pelkkä huono vitsi. Voisiko joku muu taho jo puuttua asioiden kulkuun?