Qassem Suleimani (keskellä)

Iran on estänyt \”Israelin ja eräiden arabiregiimien\” yrityksen salamurhata vallankumouskaartin erikoisjoukkojen komentaja, Qassem Suleimani. Kolme epäiltyä salamurhasolun jäsentä on pidätetty.

Iranin viholliset aikoivat toteuttaa Suleimanin salamurhan aikana, jolloin šiiamuslimit surevat profeetta Muhammedin tyttären, Fatima Zahran, marttyyrikuolemaa, sekä viettävät Muharram-kuukautta, islamilaista uutta vuotta, jolloin kunnioitetaan profeetan tyttärenpojan, imaami Husseinin, muistoa.

Tarkoitus oli surmata Suleimani tämän vieraillessa kotimaakunnassaan Kermanissa, jossa on merkittävä sunnivähemmistö. Tällä pyrittiin epävakauttamaan Irania: tekemään paikallisista sunnimuslimeista syntipukkeja salamurhaan ja sytyttämään uusi šiiojen ja sunnien välinen uskonsota.

Iranin vallankumouskaarti oli tarkkaillut terroristisolua, jonka oli ulkomaisten tiedustelupalvelujen avulla määrä hankkia käyttöönsä talo läheltä komentaja Suleimanin isälle kuuluvaa rukoushuonetta.

Rukoushuoneen alle oli tarkoitus kaivaa tunneli ja asettaa sinne räjähteitä, joilla Suleimani olisi muiden uskovien mukana räjäytetty kuoliaaksi, hänen osallistuessaan vuosittaiseen uskonnolliseen juhlaan. Iranin tiedustelun mukaan Israel oli vakuuttunut, että salamurha onnistuu, mutta toisin kävi.

Iranin \”varjokomentaja\” Qassem Suleimani on tätä nykyä tunnettu hahmo myös länsimaissa. Lännen valta(vale)median mukaan juuri komentaja Suleimani \”vetelee naruista koko Lähi-itää\”. Suleimani on Yhdys­valtojen mielestä tällä hetkellä \”maailman vaarallisin mies\”.

Suleimanilla on ollut keskeinen rooli terroristijärjestö Isisin tuhoamisessa Irakissa ja Syyriassa. Hän on pilannut myös monta lännen ja Israelin organisoimaa epävakauttamisoperaatiota, sekä paljastanut vakoilusoluja Iranissa ja muualla Lähi-idässä.

Iranin vallankumouskaartin eliittiin kuuluva komentaja Suleimani on kotimaassaan ja koko Lähi-idässä jo legendaarinen hahmo, jolla on Iranin korkeimman hengellisen johtajan, ajatollah Khamenein, vankkumaton tuki takanaan.

Suomen televisiossa on esitetty Ulkolinja-sarjan brittidokumentti, Mies Lähi-idän varjoista, joka pyrki esittelemään tämän salamyhkäisen kenraalin ja Iranin vallankumouksen kasvatin toimintaa ja taustoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s