Antti Rinne

Kiinalaisen uutistoimisto Xinhuan mukaan Suomen mahdollisuus liittyä Natoon menetti uskottavuutta SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen Nato-lausunnon jälkeen.

Uutisointi liittyy viime viikkoiseen MTV:n Asian ytimessä-ohjelmaan, jossa Rinne totesi, ettei ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Suomi otettaisiin Naton jäseneksi. Rinne sanoi, että \”tässä tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen presidentin epävarmuustekijät kansainvälisessä politiikassa vaikuttavat, en ole yhtään vakuuttunut siitä, että meitä edes hyväksyttäisiin Natoon, jos me hakisimme [jäsenyyttä]\”.

Kerrankin demarin suusta kuulee jotain, joka edes muistuttaa järkevää lausuntoa. Länttä nuoleva ja sotilasliittoa fanittava lehdistömme puhuu nyt Rinteen \”Nato-sammakosta\” ja siitä, kuinka Rinne \”upposi Nato-suohon\”, mutta todellisuudessa hän sanoi vain, niin kuin asiat ovat. Reaalipolitiikka on vaikea laji, ja suomalaiset häkeltyvät heti, jos jokin ulkomainen taho kirjoittaa Suomesta vähänkin arveluttavaan sävyyn.

Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua on kirjoittanut asiasta otsikolla \”Suomen mahdollisuus liittyä Natoon menettänyt uskottavuuttaan pääministeriehdokkaan kommentin jälkeen\”. Odotettavissa lienee piakkoin rautaisannos Kiina-vastaista ja Nato-myönteistä propagandaa suomalaiselta valta(vale)medialta, kun Xinhua uskalsi väittää, että Suomen Nato-suhde on saanut \”uuden käänteen\” Rinteen kommentin seurauksena.

Nato-jäsenyyttä haluavat suomalaiset ovat pieni, mutta äänekäs vähemmistö, joka pitää asiasta melua iltapäivälehtien kommenttiosioissa, keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa. Nyt tämä porukka on tullut siihen johtopäätökseen, ettei Antti Rinteestä ole pääministeriksi. Mieshän \”on pilannut Suomen maineen\” ja tehnyt \”hallaa Suomen turvallisuuspolitiikalle\” (itseäni huolettaisi enemmän, jos ulkomaiset Nato-joukot ryhtyisivät päivystämään Suomen maaperällä vakituisesti).

Kokoomuksen Nato-Petteri Orpo ja kumppanit säikähtivät myös Rinteen kommenttia. Presidentti Niinistönkin piti pikaisesti antaa lausunto, jonka mukaan \”Suomi voi edelleen hakea Nato-jäsenyyttä halutessaan\”. Todellisuudessa Yhdysvallat ja Nato voivat jo nykyisen isäntämaasopimuksen puitteissa tulla kylään milloin vain, eli koko keskustelu Nato-jäsenyydestä on jokseenkin turhaa. Turvatakuita taas haluavat eräät, jotka inhoavat naapurimaatamme ja elävät yhä henkisesti kylmän sodan aikaa.

Presidentti Niinistö ilmaisi taannoin kaipaavansa vaalikeskusteluun myös turvallisuuspoliittisia puoluenäkökantoja. En tiedä halusiko hän oikeasti mitään keskustelua aiheesta, mutta nyt, kiitos Antti Rinteen, asiaa on edes hieman avattu näin vaalien loppusuoralla. Ilmeisesti avaus ei kuitenkaan erityisesti miellyttänyt Lännen-Saulia? Ehkä Rinne ja Kiinan uutistoimisto tekivät Suomelle palveluksen. Nato-intoisimmat tietenkin toivovat nyt, ettei SDP voittaisi vaaleja; katsotaan, miten käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s