Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on käärmeissään. Myös Yhdysvallat on ilmaissut tyytymättömyyttään.

Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja, neokonservatiivi John Bolton twiittasi jo, että Venäjän päätöksen johdosta Syyrian sota on \”merkittävästi eskaloitumassa\”. Mistä oikein on kysymys?

Venäläisen Il-20-tiedustelukoneen tuhouduttua viime viikolla, Venäjä syytti Israelia tapahtuneesta. Nyt, ikään kuin vastavetona, Venäjä aseistaa viimeinkin Syyrian hallituksen joukkoja tehokkailla S-300-ilmatorjuntaohjuksilla. Venäjä on myös aloittanut Syyrian lähellä sotilaslentokoneiden tutkahäirinnän.

Valtamedia uutisoi aiheesta tietysti vain Yhdysvaltojen ja Israelin propagandan mukaisesti. Niissä väitetään, että Venäjän toimet kärjistävät \”sisällissodan\” Syyriassa. Joka tapauksessa, kuten Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu on sanonut, \”Syyrian tilanne on muuttunut, eikä se ole Venäjän syy\”.

Venäjän uusin siirto on tarkoitettu suojaamaan Syyrian ilmatilaa Israelin ja lännen hyökkäyksiltä. Venäjä ei myöskään halua, että viime viikkoinen tragedia toistuisi. Silti amerikkalaismielinen media antaa meilläkin sellaisen kuvan, kuin Venäjä olisi tehnyt jotain väärin Syyriassa.

Viime kuukausina Israel on tehnyt satoja vastaavia ilma​​hyökkäyksiä Syyriaan. Tämän lisäksi Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat iskeneet Syyriaan rankaisematta viimeisten neljän vuoden ajan. Ilman likaisia temppuja, lännen ja Israelin tukemat terroristijoukot olisi jo aikaa sitten kukistettu Syyrian armeijan ja Venäjän toimesta ja sota olisi päättynyt. Tämä ei kuitenkaan ole sopinut lännen ja Israelin suunnitelmiin.

Tosiasia on, että viisitoista venäläistä sotilasta menetti henkensä viime viikolla, koska Israel rikkoo toistuvasti Syyrian ilmatilaa ja suvereniteettia hyökkäyksillään. Venäjän sotilaiden kuolemat johtuivat provokaatiosta, jolla yritettiin jälleen estää Syyriaa ja Venäjää saamasta jo kahdeksatta vuotta jatkuva sota päätökseen. Israel meni liian pitkälle ja saa nyt maksaa siitä.

Kremlin geopoliittinen liike on hyvä. Varustaessaan Damaskoksen S-300-ohjuksilla, Syyria voi tehokkaasti torjua Israelin hyökkäyksiä, eivätkä Israelin lentäjät voi enää rauhassa tunkeutua Syyrian ilmatilaan. Tämä muuttaa radikaalisti turvallisuustilannetta Syyriassa. Katsotaan nyt, mihin se johtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s