Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puhui YK:n yleiskokouksen avajaisissa New Yorkissa tänään. Kuten ennalta jo arvasin, tänä vuonna hän keskittyi haukkumaan Irania.

Varsinkin tämä osa Trumpin puheesta oli niin idioottimainen, että luulisi kenen tahansa sen kuultuaan jo ymmärtävän, että Yhdysvaltojen pysyvän valtiokoneiston ja sotateollisen kompleksin doktriinia noudatetaan kuten aiemminkin, oli presidenttinä kuka hyvänsä. Trump ei ole siis sen parempi kuin edeltäjänsäkään. \”Amerikka ensin\” tarkoittaa vain, että häikäilemätön hegemonian tavoittelu, öykkäröinti ja sotaisuus tulee jatkumaan.

Mutta sitten itse puheeseen. Trump sanoi, että \”Iranin diktatuuri on lopetettava\”. Hänen mukaansa Iran \”ei kunnioita naapureitaan ja sen rajoja\”. Iranin johtajat puolestaan \”kylvävät kaaosta, kuolemaa ja tuhoa\”. Trump väitti, että iranilaiset ovat \”raivoissaan, koska maan rahoja syydetään muiden maiden sotiin\”. Trumpin mukaan Yhdysvallat ei voi sallia että \”maailman johtava terrorismin vetäjä\” kehittäisi ydinaseita. Hänen mukaansa \”Iran on eristettävä\”.

Trumpin mukaan Iranin ydinsopimus oli lopetettava \”Iranin pyrkimysten pysäyttämiseksi\”. Suvereeni valtio tarvitsi ydinenergiaa rauhanomaiseen tarkoitukseen, mutta sehän ei sopinut Yhdysvalloille eikä varsinkaan Israelille, jonka pääministeri Netanjahu on kehunut, kuinka juuri hän sai Trumpin vetäytymään Iranin ydinsopimuksesta. Trump sanoi, että viime kuussa Yhdysvallat otti pakotteet käyttöön Irania vastaan, ja uusia on tulossa.

Puheesta olisi tullut totuudenmukaisempi, jos \”Iran\” olisi korvattu \”Yhdysvalloilla\”: kaikki, mitä Trump sanoi, pätee näet huomattavasti paremmin Yhdysvaltoihin itseensä. Yhdysvallat itse yrittää olla maailman diktaattori. Yhdysvallat ei kunnioita naapureitaan ja niiden rajoja. Yhdysvallat kylvää vuodesta toiseen kaaosta, kuolemaa ja tuhoa eri puolilla maailmaa. Monet amerikkalaiset ovat raivoissaan, koska maan rahoja syydetään muiden maiden sotiin. Yhdysvallat on itse maailman johtava terrorismin vetäjä, joka pitäisi eristää.

Kuin tragikoomiseksi lopuksi, Trump kehui oman hallintonsa saaneen aikaan \”enemmän kuin melkein mikään muu hallinto\” Yhdysvaltojen historiassa. Tässä kohtaa yleiskokouksen kokoussali hörähti nauramaan. Tällaista reaktiota Trump ei ollut odottanut, ja hän vaikutti hetken hieman hämmentyneeltä. Ilmeisesti on totta, että maailman suurimman roistovaltion presidentiksi ei pääse, jos on älyllä pilattu. 

Omakin presidenttimme Sauli Niinistö oli paikalla, ja hänen mielestään Trumpin puhe kuvasti \”Yhdysvaltojen ja Iranin tulehtuneita välejä\”. Niinistö paheksui lähinnä sitä, ettei Trump puhunut sanaakaan ilmastonmuutoksesta (no, Niinistö itse aikoi korjata tämän puutteen omassa puheessaan). Niinistön mukaan Yhdysvaltain tulevilla Iran-pakotteilla voi olla talousvaikutuksia myös Suomeen, mutta kyllähän lännen mies Sauli ja Amerikkaa fanittavat suomalaiset sen kestävät.

Olen itse muuten sitä mieltä, että YK on täysin turha järjestö. Se on ylikansallinen toimielin, jolla ei ole mitään muuta agendaa kuin edistää globalistien pahaenteisiä päämääriä. Yhdysvaltojen, Israelin tai Naton tekemiin järkyttäviin sotarikoksiin se ei puutu mitenkään. Jos muistan oikein, myös Trumpista YK on pelkkä vitsi, joten saattaa olla, että olen edes yhdessä asiassa hänen kanssaan samaa mieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s