Leonid Ivashov

Leonid Ivašovin mielestä Venäjän on annettava kova vastaus Israelille.  Ivašov on venäläinen kenraalieversti, joka on geopoliittisten tieteiden akatemian johtaja, konservatiivisen Izborskin klubin jäsen, kirjailija ja luennoitsija.

Tiistain vastaisena yönä israelilaiset hävittäjät käyttivät venäläistä Iljušin IL-20-tiedustelukonetta kilpenään Syyrian ilmatorjuntapatteristoa vastaan. Traagiseksi onnettomuudeksi kuvattua tapausta on monien mielestä pidetty tahallisena provokaationa, joka lisää jännitteitä Syyriassa, juuri kun Syyrian armeijan joukot venäläisten avustamina ovat saamassa viimeisetkin lännen tukemat terroristipesäkkeet eliminoitua.

Venäjän puolustusministeriön tiedotuspäällikkö, kenraali Igor Konašenkov syytti Israelia vihamielisestä provokaatiosta. \”Viisitoista asepalveluksessa ollutta venäläistä kuoli Israelin vastuuttoman toiminnan tuloksena\”, Konašenkov sanoi Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. \”Tämä ei todellakaan ole linjassa venäläis-israelilaisen yhteistyön kanssa.\”

Leonid Ivašov on varmasti samaa mieltä, mutta menee ehdotuksissaan myös pitemmälle. Mainittakoon, että Ivašovilla on pitkä sotilasura takanaan ja hän on geopolitiikan asiantuntija. Hänellä on selkeä mielipide siitä, mitä Venäjän federaation olisi nyt tehtävä Syyriassa, ja miten suhtautua Israeliin tuhoisan iskun jälkeen.

\”Meidän ei tule vain osallistua ja pommittaa aseistettuja terroristeja, vaan myös suojata Syyrian ilmatilaa kaikelta aggressiiviselta toiminnalta. Venäjän pitäisi kutsua oma suurlähettiläänsä kotiin, karkottaa Israelin suurlähettiläs, sekä muutenkin alentaa suhteiden tasoa. Toiseksi, tulisi luopua Israelille myönnetystä viisumivapaudesta, sekä ampua alas mikä tahansa israelilainen lentokone, joka laittomasti tunkeutuu Syyrian ilmatilaan. En sano, että on välttämätöntä iskeä Israelin omille lentokentille, mutta olisi otettava vastuu Syyrian arabitasavallan ilmatilan valvonnasta ja todella ampua alas tunkeilijat\”, \”Ivašov sanoi Tsargrad-televisiokanavan haastattelussa.

Ilmatilan sulkeminen olisi hyvä ajatus. Syyria on suvereeni valtio, jonka ilmatilaan Israelilla ei ole mitään asiaa. Israel on laittomasti pommittanut Syyriaa jo yli kaksisataa kertaa Iranin tai Hizbollahin tukikohdiksi väittämiinsä kohteisiin. Lisäksi se on miehittänyt Syyrialle kuuluvia Golanin kukkuloita jo vuosikymmenien ajan, jotta Genie Energy-yhtiön heimoveljet voisivat vapaasti riistää Syyrian luonnonvaroja. Tälle kaikelle olisi laitettava viimein piste, mutta lieneekö Venäjän nykyjohdolla siihen halua. Venäjä tarvitsisi nyt Ivašovin kaltaisia miehiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s