Eurooppaan saapuvien maahanmuuttajien virta ei pysähdy, ennen kuin EU itse käsittelee asiaa ja tarkistaa politiikkaansa, joka on tähän asti vain tehokkaasti kannustanut tulijoita, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina, Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vieraillessa maassa.

\”Euroopan maat houkuttelevat maahanmuuttajia, koska ne jakavat sosiaaliavustuksia kaikille siellä liikkuville. Tämä muuttoliike pysähtyy vasta, kun maksaminen lopetetaan\”, Putin sanoi.

Orbánin kanssa Moskovassa käydyissä keskusteluissa Putin totesi, että \”Euroopan unionin olisi vastattava maahanmuutosta, eikä se voi odottaa, että ongelma jollakin tavalla korjautuisi itsestään\”. \”Jos maahanmuuttaja saa suuria määriä sosiaaliavustuksia ja muita etuja, miksi tulijoiden virta loppuisi?\”, Putin kysyi. 

\”Silti eurooppalaisten kollegojemme tulee päättää itse, mikä on parasta Euroopalle ja eurooppalaisille.\” Putinin mielestä tulijoita riittää, mutta heidän alkuperämaansa näyttävät muuttuneen. \”Aluksi ihmisiä tuli Syyriasta, Irakista ja muista Lähi-idän maista, nyt Saharan eteläpuolisesta Afrikasta\”, Putin totesi.

Venäjä on myös kohdannut maahanmuuton haasteet, mutta Putinin mukaan \”ne ovat täysin erilaisia kuin Euroopalla\”. Venäjällä ei ole ensinnäkään yhteisiä rajoja sellaisten maiden kanssa, joista pakolaiset tulevat. Suurin osa Venäjälle tulijoista on peräisin entisen Neuvostoliiton alueelta. Monet näistä ihmisistä puhuvat venäjän kieltä ja ovat helpommin integroitavissa venäläiseen yhteiskuntaan, presidentti lisäsi. \”Venäjällä on myös paljon ongelmia, esimerkiksi työmarkkinoilla\”, Putin tunnusti.

Eurooppa puolestaan kohtaa tulijoiden tulvan täysin erilaisista kulttuureista, mikä tekee sopeutumisesta \”hyvin monimutkaisen\” prosessin. \”Tällaiset ongelmat on ratkaistava itse Euroopan unionissa\”, Putin lisäsi. 

Putinin kommentit maahanmuutosta pääministeri Orbánin vierailun yhteydessä tuskin ovat sattumaa. Hän antoi selvästi tukensa Unkarin politiikalle sanoen, että Unkari on \”yksi Venäjän avainkumppaneista Euroopan unionissa\”. Myös Orbán kuvasi Unkarin suhdetta Venäjään \”vakaaksi ja luotettavaksi\”. Euroopan unionin käynnistettyä rangaistusprosessin Unkaria vastaan, Orbánin Moskovan vierailua on kuvattu kuin keskisormen näyttämisenä Brysselille. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s