Suomen politisoituneessa valtamediassa on ryhdytty viime vuosina kritisoimaan Venäjän lisäksi yhä kärkevämmin myös Kiinaa.

Syynä tähän on tietysti se, että Suomessa totellaan kiltisti länttä hallitsevan eliitin määräyksiä ja Yhdysvallat vasalleineen käy jo täysillä hybridisotaa talousmahdiksi noussutta Kiinaa vastaan.

Oman panoksensa lännen infosotaan Kiinaa vastaan antoi pääministerimme Sanna Marin, joka reagoi ilmeisesti brittiläisen BBC:n kauhukertomuksiin uiguurinaisten kokemuksista Länsi-Kiinan Xinjiangissa. Olen jo muutama vuosi sitten kirjoittanut uiguurien käytöstä lännen propagandassa, enkä edelleenkään luota Kiinan-vastaisten medioiden väitteisiin.

Marinin twiitattua Kiinan ihmisoikeustilanteesta, Kiina kehotti pääministeriä ja muita Suomen hallituksen jäseniä vierailemaan uiguurien asuttamassa Xinjiangissa. Kuten kaikki lännen globalistien käskyläiset, myös Marin viittasi ”kansainväliseen yhteisöön”, joka ”ei voi sulkea silmiään Kiinan politiikalta”. Kiinan ulkoministeriössä toivotaan, että suomalaistahot ”erottavat oikean väärästä eivätkä usko valheisiin”.

Suomessa on aiemmin jahdattu ”Venäjä-trolleja”. Oletettuja sellaisia on median toimesta maalitettu ja heitä on myös haastettu oikeuteen nettikirjoittelun takia. Arvelen, että vaino laajenee ja Bidenin demokratiarintamaan kuulumattomiin maihin ei saa enää suhtautua edes neutraalisti. Lännen kilpailijat on yksiselitteisesti tuomittava, ellei halua joutua länsimielisten someraivon, kiusanteon, tai jopa väkivallan kohteeksi.

Tuorein esimerkki tällaisesta maalituksesta lienee vantaalaisen Jenni Chen-Yen kokema syrjintä. Kunnallispolitiikasta kiinnostuneen naisen synti oli se, että toimiessaan Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna, hän oli osallistunut myös ”Kiinan rauhanomaisen jälleenyhdistymisen edistämisyhdistyksen” toimintaan. Chen-Ye erosi yhdistyksestä, mutta tällaisen anteeksiantamattoman ”Kiina-mielisyyden” vuoksi hänet erotettiin Kokoomuksen valtuustoryhmästä.

Valtuutettu yritti jatkaa vielä vihreiden ryhmässä. Kun Chen-Ye erehtyi twiittaamaan viime perjantaina, että Kiinan ihmisoikeusasioista voisi puhua rauhallisesti, vihaa lietsomatta, eikä Suomen tarvitse asettua Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä kylmässä sodassa kummankaan valtion puolelle, jo sunnuntaina Vantaan vihreät kertoivat, ettei ryhmä aio hyväksyä Chen-Yetä kunnallisvaaliehdokkaakseen.

Chen-Ye jatkanee sitoutumattomana valtuutettuna, mutta sosiaalisessa mediassa häntä on jo vaadittu luopumaan paikastaan, syytetty kommunistiksi ja kehotettu jopa häipymään Kiinaan (mainittakoon, että kiinalaissyntyinen Chen-Ye muutti Suomeen viisivuotiaana vanhempiensa kanssa). Lännen ihmisoikeus- ja demokratiamantran sisäistäneiden ”hyvien ihmisten” aggressiiviset somekommentit ovat olleet vastenmielistä luettavaa.

Globalisaatio on tehnyt maailmasta pienemmän. Entäpä jos Yhdysvalloissa tai Britanniassa syntynyt ja sittemmin Suomeen muuttanut toimisi täällä politiikassa? Jos kansalainen kuuluu vaikkapa Suomi-Amerikka-yhdistykseen tai muuhun läntiseen vaikuttamisverkostoon, onko se yhtä lailla peruste savustaa hänet pois politiikasta? Ei tietenkään, sillä länsimielisyys on Suomessa hyväksyttävää, jopa välttämätöntä, ellet halua muuttua epähenkilöksi.

Osana lännen syvenevää hybridisotaa, Kiina- ja Venäjä-yhteyksiä omaavia tullaan varmasti vastaisuudessakin maalittamaan julkisuudessa. Neutraalius ei ole enää hyväksyttävää ja vähäinenkin Kiinan ymmärtäminen johtaa syytöksiin ja leimaamiseen. Siirtyykö Suomikin mccarthylaisten uusvainojen aikaan? Onko poliittinen toisinajattelu kohta rikoslaissa rangaistava teko?