Syyrian presidentti Bašar al-Assadin mukaan Yhdysvallat on käyttänyt Syyriaa \”koekenttänä\” hioessaan työkalujaan globaalin valta-asemansa turvaamiseksi.

Syyrian johtaja uskoo, että Washington on tiedostanut hegemonin roolinsa olevan uhattuna. Niinpä Yhdysvallat on valmis taistelemaan venäläisiä, iranilaisia, syyrialaisia, tai ketä tahansa vastaan, joka uskaltaa vastustaa sitä. Jopa amerikkalaisten lähimmät liittolaiset voivat vielä päätyä terrori-iskujen kohteeksi, Assad väittää.

Hyökkäys Syyriaan toteutettiin eri tavoin kuin aiemmat, hyvin kalliiksi osoittautuneet suorat invaasiot Afganistaniin ja Irakiin. Tällä kertaa sotaa käytiin vierastaistelijoita hyväksi käyttäen. Vastoin julkisuuteen annettuja tietoja, Yhdysvallat ei iske islamistisia terroristiryhmiä vastaan, vaan tukee ja aseistaa niitä, niin kauan kuin ne palvelevat amerikkalaisia päämääriä.

\”Al-Qaida on Yhdysvaltojen peitejärjestö Syyrian, Venäjän ja Iranin hallintoja vastaan\”, Assad selittää. Myös \”Islamilainen valtio\”, Isis, on amerikkalaisten asialla. \”Kuinka Isis nousi yhtäkkiä kuin tyhjästä vuonna 2014? Tämä tapahtui samanaikaisesti Irakissa ja Syyriassa, amerikkalaisten aseistuksella\”, Assad sanoo. Valtakautensa huipulla \”Islamilainen valtio\” ei olisi kyennyt salakuljettamaan öljyä ulos Syyriasta miljoonien dollarien arvosta ilman, että Yhdysvallat olisi ollut tietoinen asiasta.

Assadin tietojen mukaan, Isis-järjestöllä oli alusta asti kaksi rikoskumppania Syyriassa: \”Turkin presidentti Erdoğan klikkeineen sekä amerikkalaiset, joko CIA tai jotkut muut tahot\”. Yhdysvallat valvoi Syyrian rikkauksien ryöstöä, ja tämä jatkuu vielä tänäkin päivänä. Ryöstely ei lakkaa, vaikka sotiminen lakkaisi. \”Amerikkalaiset pyrkivät aina ryöstämään muilta mailta näiden öljyn, rahat, tai muut resurssit\”, Assad sanoo.

Lännen narratiivi, jolla yritettiin oikeuttaa vallanvaihto Syyriassa, keskittyi Assadin ja hänen lähipiirinsä mustamaalaamiseen. Koska Syyria ei suostunut Yhdysvaltojen vaatimuksiin, Assadista tehtiin valta(vale)mediassa \”diktaattori\” ja länsi ryhtyi toistamaan \”Assadin täytyy lähteä\”-mantraansa. Tässä ei onnistuttu, joten Isis-johtaja Baghdadin päänahka sai toistaiseksi kelvata. Koska Washingtonin ja Syyriassa majailevien militanttien välillä on hämäräperäisiä yhteyksiä, Assad suhtautuu skeptisesti Donald Trumpin väitteisiin.

Mitä tavallisiin syyrialaisiin tulee, länsi ei ole voittanut heidän luottamustaan massiivisesta, vuosia kestäneestä propagandakampanjasta huolimatta. \”Kuinka luottamuksen voi voittaa, jos samalla pommittaa ihmisiä\”, Assad kysyy ihmetellen. Syyrian presidentin mielestä lännen johtajat ovat tekopyhiä: samat tahot, jotka väittävät Assadin hallinnon aiheuttavan kärsimystä syyrialaisille, estävät talouspakotteillaan maata toipumasta ja pakolaisia palaamasta kotiseuduilleen.

Syyrialla on perinteisesti ollut vahva julkinen sektori, joka on taannut terveyspalveluja ja koulutusta joko ilmaiseksi tai hyvin edullisesti. Sota on saanut ihmiset turvautumaan yhä enemmän valtion apuun esimerkiksi ruuan ja lämmityksen saamiseksi. Pakotteet eivät rajoitu vain Assadiin. Yhdysvallat liittolaisineen painostavat sijoittajia, jotta he eivät toisi pääomaa Syyrian hallituksen hallitsemille alueille. Tämä on Assadin mielestä vain toinen tapa yrittää vallankaappausta. Sama kuvio toistuu muuallakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s