Lähes päivittäin valta(vale)mediassa kerrotaan, että Nato-Suomi valmistautuu sotaan. Viimeisin uutinen kertoo maan alle kaivetuista salaisista luolastoista, jotka vain odottavat armeijan käyttöä. Puolustusvoimat myös tunnustaa rakentavansa niitä jatkuvasti lisää. Kai tällä sotilaallis-psykologisella operaatiolla on ainakin työllistävä vaikutus?

Lännen sotauutisointi ja poliitikkojen pelottelupuheet on huomattu myös Venäjällä. Dmitri Medvedev kommentoi aihetta suorasukaiseen tyyliinsä mm. yhteisöpalvelu X:ssä. ”Sunak, Scholz, Macron, norjalaiset, suomalaiset, puolalaiset ja muut Naton pomot hokevat valmistautuvansa sotaan Venäjää vastaan”, hän aloittaa.

Vaikka Venäjä on useaan otteeseen korostanut, että konflikti Naton ja Euroopan unionin jäsenmaiden kanssa ei ole ainakaan Kremlin suunnitelmissa, ”vaarallinen hölmöily jatkuu edelleen”, Medvedev arvioi ja tietää mielestään syynkin kohua herättäneille lausunnoille.

”On välttämätöntä harhauttaa äänestäjiä, jotta voidaan perustella useiden miljardien menot kiusalliseen Bandera-Ukrainaan. Todellakin, jättimäisiä summia ei käytetä sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseen, vaan sodankäyntiin veronmaksajille vieraassa, kuolevassa maassa, jonka väestö on hajallaan ympäri Eurooppaa ja joka terrorisoi nyt kansaansa.”

Niinpä Nato-lännen valtioiden päämiehet toistavat päivittäin, että on ”välttämätöntä valmistautua sotaan Venäjää vastaan ​​ja jatkaa avun antamista Ukrainalle, minkä vuoksi on tarpeen valmistaa lisää tankkeja, ohjuksia, droneja ja muita aseita”.

Jos sellainen sota syttyisi, sitä ei käytäisi Ukrainan ”sotilaallisen erikoisoperaation” tyyliin, Medvedev varoittaa. Nato-lännen ja Venäjän välisessä sodassa ”ei taisteltaisi juoksuhaudoissa, tykistöä, panssaroituja ajoneuvoja, droneja ja elektronisen sodankäynnin välineitä käyttäen”.

Medvedev myöntää, että Nato on valtava sotilasblokki ja allianssin jäsenmaiden yhteenlaskettu sotilasbudjetti voi nousta jopa 1,5 miljardiin dollariin (euromääräisesti Naton budjetti kasvaa tänä vuonna yli kahteen miljardiin euroon). Niinpä Venäjälle ei jäisi tosipaikan tullen muuta vaihtoehtoa, kuin taistella vastaan epäsymmetrisesti.

Venäjä puolustaisi alueellista koskemattomuuttaan ottamalla käyttöön ”erikoiskärjin varustettuja ballistisia ja risteilyohjuksia”, Medvedev velmuilee. Ydinaseiden käyttöä ei ole poissuljettu Venäjän sotilasdoktriinin asiakirjoissa. ”Tämä olisi juuri se apokalyptinen kaiken loppu”, Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja lataa.

”Länsimaisten poliitikkojen olisikin kerrottava katkera totuus äänestäjilleen ja lakattava pitämästä heitä aivottomina ääliöinä”, Medvedev opastaa. Eurokansalaisille tulisi ”selittää, mitä todella tapahtuu, eikä toistaa yhä uudestaan valheellista mantraa siitä, että nyt valmistaudutaan sotaan Venäjää vastaan”.

Medvedev kirjoittaa usein sarkastisesti ja mustaa huumoria viljellen. Ettei hän vain trollaa länttä tälläkin kirjoituksellaan? Entäpä jos hän vain pilkkaa heitä, jotka uskovat Naton sotilaalliseen ylivoimaan? Eikö Venäjä jo toista vuotta taistele lännen kokoamia joukkoja ja aseita vastaan Ukrainassa, eikä ole häviöllä sielläkään?