Syvään talouskriisiin ajautunut Argentiina sai viime vuoden marraskuussa uuden presidentin, ”anarkokapitalistisen” ja ”libertaristisen” taloustieteilijän, Javier Milein. Kauas on menty vasemmistonationalistisesta peronismista, joka määritteli pitkään maan poliittista suuntaa.

Uusi valtionpäämies kiihotti kansaa populistisella otteella jopa moottorisahaa heiluttaen, mutta virkaan astuttuaan, varoitti heti kärkeen poikkeuksellisen kipeistä säästötoimista ja syytti maan kansalaisia elämisestä yli varojensa aiempien hallitusten alaisuudessa.

Milei on sanonut haluavansa lakkauttaa keskuspankin ja vaihtaa Argentiinan oman valuutan peson amerikkalaiseen dollariin. Hän ei aio liittää Argentiinaa BRICS-maihin, vaan lähentyä Yhdysvaltoja. Kiinasta ja Venäjästäkin on ollut pahaa sanottavaa. Tämän lisäksi, hän kannattaa maahansa vapaampia aselakeja ja jopa elinkaupan sallimista.

Vaalivoiton jälkeen Mileistä on paljastunut uusia piirteitä. Argentiinassa on Latinalaisen Amerikan suurin juutalainen yhteisö. Ilmeisesti tästä vaikuttuneena, Milei matkusti New Yorkiin, jossa hän on ylistänyt äärijuutalaista Chabad-Lubavitch-lahkoa kipa päässään. Kuten Donald Trump ja Jair Bolsonaro, Milei on paitsi populisti, myös juutalaista ylivaltaa kannattava sionisti, joka hyväksyy Gazan kansanmurhan.

Milei on ehtinyt tavata myös Argentiinan välilaskulla Amerikkaan matkaavan ukrainalaisen presidentin näyttelijän ja lännen rahanpesijän, Volodymyr Zelenskyin. Zelenskyi aneli myös köyhältä Argentiinalta rahoitusta Venäjän-vastaiseen taisteluunsa, mutta koska sitä ei ollut saatavilla, poliitikkopari poseerasi medialle juutalainen Menorah-kynttelikkö käsissään.

Milei kutsuttiin Argentiinan uutena presidenttinä myös Davosiin, Maailman talousfoorumin ”sidosryhmäkapitalistien” vuosittaiseen kokoontumiseen, jossa hänen annettiin sanoa, että ”sosialismi ja kollektivismi ovat pahasta, libertarismi ja vapaat markkinat hyvästä”.

Milei ei tietenkään maininnut, että suurimmat ”kollektivistit” koostuvat keskuspankkiireista, suuryrityksistä ja oligarkeista. He yhdessä manipuloivat globaalia talousjärjestelmää ja kaupankäyntiä. He hallitsevat poliitikkoja, mediataloja ja kokonaisia ​​kansakuntia. He käyvät sotia, sosialisoivat velan kansalaisten maksettavaksi ja yksityistävät voitot itselleen.

Jos ”kollektivismi” on Milein mielestä niin huono asia, hänen tulisi sanoutua irti myös ”kollektiivisesta lännestä” ja sen pyrkimyksistä, joissa ”vapaa markkinatalous” on vain keskitettyä kartellikapitalismia. Mutta angloamerikkalaisjuutalaisen establismentin kätyri Milei ei tee näin, sillä hän on vain Argentiinan oma Zelenskyi, Trump tai Bolsonaro.