Vávra Suk puhumassa konferenssissa

Ruotsalaisen Nya Tider-lehden päätoimittaja Vávra Suk vieraili syykuussa kansainvälisen Chișinău-foorumin konferenssissa Moldovassa.

Sukin puhe käsitteli vaihtoehtomedian roolia kansainvälisiä kysymyksiä käsiteltäessä. Hän painotti myös kansallisen suvereniteetin tärkeyttä taistelussa globalismia vastaan. Sukin mielestä olemme \”käännekohdassa\”, sillä joissakin Euroopan maissa on jo globalismin vaatimuksia vastustava hallinto.

Julkinen mielipide on Nya Tiderin päätoimittajan mielestä muuttumassa myös Ruotsissa, vaikka maa onkin pitkään ollut äärilinjoilla, mitä tulee monikulttuurisuusideologiaan, sukupuoliteorioihin, seksuaalivähemmistöjen asemaan, sekä muihin poliittisesti korrekteihin kampanjoihin.

Suk on vakuuttunut, että ihmiset nousevat vaatimaan oikeutta omaan kansalliseen identiteettiinsä, omaan perintöönsä, ja haluavat vaikuttaa myös siihen, mihin heidän verorahojaan käytetään. Tämä on hänen mielestään tärkeä muutos, vaikka ei olekaan vielä selvää, mihin se tulee johtamaan. Vaihtoehtomediat ovat tärkeässä roolissa ihmisten herättelijöinä.

Vaihtoehtomedian kentällä Suk näkee kaksi päähaaraa: yksi haara vastustaa islaminuskon leviämistä ja keskittyy muslimien maahanmuuton kritisoimiseen. Tämän haaran Suk näkee edustavan vanhaa \”vastajihadistista\” näkemystä. Toinen haara suosii kansojen suvereniteettia ja oikeutta ylläpitää omaa kulttuuriaan. Tämä haara edustaa laaja-alaisesti \”anti-imperialismia\”.

Sukille vastajihadistinen näkökulma on yhtä huono kuin globalistien monikulttuurinen positio, ellei jopa pahempi. Hän on sitä mieltä, että esimerkiksi \”Islamilainen valtio\” on toki vakava uhka niin Euroopassa kuin Syyriassakin, jossa hän on vieraillut terroristien tuhoja todistamassa. Mutta vastajihadistien kritiikki ei rajoitu terrorismin tuomitsemiseen. Sen edustajat haluavat viedä liberaalin länsimaisen kulttuurin maailman joka kolkkaan, myös islamilaisiin yhteiskuntiin. Tämä on Sukin mielestä \”silkkaa imperialismia\”.

Kyseessä on imperialistinen peilikuva lännen globalistien monikulttuurisuutta levittävästä agendasta, joka on tuhoamassa eurooppalaisia kansakuntia. Globalistit haluavat pakottaa ideologiansa jokaiseen maailman maahan. Globalistit haluavat avata jokaiseen maahan McDonald\’sin sekä amerikkalaisten öljy-yhtiöiden haarakonttorit. Vastajihadistit hurraavat lännen käymille sodille Lähi-idän suvereeneja, islamilaisia valtioita vastaan.

Reilu ja moraalisesti oikea periaate on Sukin mielestä \”elä ja anna toistenkin elää\”. Kuten vasemmiston vanha iskulause sanoo, kansojen vapaus johtaa maailmanrauhaan. \”Jos me haluamme puolustaa länsimaisia arvoja Euroopassa, jos me vastustamme islamisaatiota, meidän pitäisi vastavuoroisesti olla puuttumatta muiden maiden ja kansojen asioihin. Heidän kulttuurinsa kuuluu heille. Yksin he voivat päättää millaisessa kulttuurissa he elävät, ja jos he haluavat muuttaa jotain, se on heidän oma päätöksensä\”, Suk toteaa puheessaan.

Sukille \”länsimaisten arvojen puolustaminen\” tarkoittaa myös sitä, että meidän tulisi hyväksyä kulttuuriset eroavaisuudet ja etnisten ryhmäidentiteettien ilmenemismuodot. Siksi myös angloamerikkalaista hegemoniaa vastustavat poliittiset kokoontumiset, joihin kerääntyy osanottajia ja puhujia eri maista ja mantereilta, ovat tänä päivänä erityisen tärkeitä. Multipolaarinen maailmanaika on käsillä, mutta valitettavasti Suomessa ei Chișinău-foorumin kaltaisia konferensseja järjestetä.

Suk mainostaa omaa julkaisuaan mainiten, että Nya Tider julkaisee jatkuvasti geopoliittisia uutisia ja analyyseja maailman polttopisteistä, käsitellen sivuillaan Syyriaa, Libyaa, Ukrainaa ja muita kohteita, kasvavasta rikollisuudesta ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion rapautumisesta kertovien ruotsalaisuutisten rinnalla. Nämä kaikki aiheet linkittyvät yhteen, ja Sukin mielestä on tärkeää selittää asioiden yhteydet lukijoille.

Hän palaa kuitenkin kritisoimaan islaminuskon vastaista vastajihadismia. Sukin mielestä se luo vaarallista vastakkainasettelua globalismia eri tavoin vastustavien ihmisten välille. Vastajihadistinen asenne vie konfliktin uudelle tasolle julistaessaan periaatteekseen \”sivilisaatioiden sodan\”. Globalistit aloittivat tämän prosessin syöksemällä Lähi-idän kaaokseen. Samalla he organisoivat ennennäkemättömän massamaahanmuuton Eurooppaan, joka uhkaa nyt eurooppalaista elämäntapaa.

Monet eurooppalaiset ovat kyllästyneet siihen, että heitä edeltäneiden sukupolvien rakentama hyvinvointi on ryöstetty heiltä. He tuntevat olonsa ja lähimmäistensä hyvinvoinnin uhatuksi ja etsivät uusia ratkaisuja. \”Meillä vaihtoehtomediassa on suuri vastuu suunnata tämä oikeutettu suuttumus oikeita syyllisiä kohti, ja osoittaa, että esimerkiksi syyrialaisten kamppailu on osa samaa kamppailua, jota me käymme eri tavalla Euroopassa\”, Suk muistuttaa.

\”Käymme yhteistä kamppailua globalisteja vastaan, jotka vihaavat kaikkia ainutlaatuisia kulttuureita. Antaa maailman olla aidosti moninainen, ja jokaisen kansan vapaasti luoda haluamansa kaltainen yhteiskunta\”, Suk esittää. Maailma on muuttumassa, ja Sukin mielestä osakiitos tästä lankeaa vaihtoehtomedian uutisoinnille. On tärkeää, että valta(vale)medialla on kilpailijansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s