Suomen pääministeri Sanna Marin on parasta aikaa Sveitsin Davosissa, Maailman talousfoorumin vuosittaisessa kokoontumisessa. Marin on päässyt ääneen paneelikeskustelussa, jossa käsiteltiin talousnäkymiä, kansainvälistä tilannetta ja ”sotaa Euroopassa”.

Mitä tulee talouteen, Marin ja davoslaiset ovat vahvasti sitä mieltä, että Eurooppa on luisumassa taantumaan. Tästä huolimatta, Marinin mielestä Euroopan täytyy jatkaa ”vihreää siirtymää” ja samalla irrottautua ”autoritaaristen hallintojen” kanssa käytävästä kaupasta, kävipä euromantereelle tässä uhkapelissä miten huonosti tahansa.

Kuten monia suomalaisia Nato-fanaatikkoja, myös Marinia kismittää se, etteivät Unkari ja Turkki ole vieläkään ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä lännen eliitin hyökkäysliitossa. Prosessi ei ole edennytkään niin nopeasti, kuin Marin olisi toivonut, vaikka hänen mukaansa Suomi ja Ruotsi ovat jo ”täysin Nato-yhteensopivia”.

Venäjänkin Marin pääsi mainitsemaan, eivätkä hänen fraasinsa poikenneet Sauli Niinistön tai Jussi Halla-ahon vastaavista kommenteista. Kuten Niinistö, joka on angloamerikkalaisten valtapiirien uskollinen apuri, myös Marin toisti tuttua hokemaa siitä, että ”sääntöpohjainen maailmanjärjestys on haastettuna”.

”Venäjän hyökkäys Ukrainassa” tuntuu olevan myös pääministerin lempiaiheita nykyään. Jälleen hän painotti, että lännen täytyy pitää huolta siitä, että, ”sota päättyy Ukrainan voittoon”. Tämä voi kestää pitkäänkin, ”viisi vuotta, kymmenen vuotta, viisitoista vuotta”, mutta lännen velvollisuus on jatkaa Ukrainan tukemista, ”mitä tahansa se vaatiikin”.

Meneillään on Marinin mukaan myös ”arvojen sota”, mutta hänen ilmeisen joustavaan arvomaailmaansa sopii, että Ukrainassa venäläisiä vastaan taistelevat lännen tiedustelupalvelujen kouluttamat äärioikeistolaiset. Samoin Marinia ei haittaa, että ”demokratian ja vapauden” puolesta taisteleva sankaripresidentti Zelenskyi on jo pitkään harrastanut vähemmistöjen syrjintää, mediasensuuria, sekä poliittisten puolueiden kieltämistä.

Marinin kommentit eivät mitenkään yllätä, eikä niissä ole havaittavissa säkenöivää omaa ajattelua, vaan pääministeri tyytyy toistamaan muiden kirjoittamia lauseita. Marinin tapaiset hahmot haluavat lännen hegemonian jatkuvan, sillä vain tässä peukaloitujen sääntöjen systeemissä, hänen kaltaisensa ”nuoret johtajat” voivat edetä urallaan, olipa heillä todellista asiantuntemusta ja osaamista, tai sitten ei.

Maailman talousfoorumin visioima kapitalistinen great reset, ”suuri uudelleenkäynnistys”, yhdistyy atlanttisen sotakoneiston agendaan, jossa lännen imperiumi pyrkii kukistamaan Venäjän. Tämä projekti jatkuu, kunnes lännen ylivaltafantasiat katoavat Ukrainan mustaan aukkoon.

Valitettavasti monikaan ei ymmärrä, että Suomen ja Euroopan poliittiset ja taloudelliset ongelmat eivät johdu Putinin Venäjästä, vaan ovat lännen pääomapiirien aikaansaannosta. On siis turha odottaa, että Marin ja davoslaiset tekisivät järkeviä ehdotuksia tulevaisuutta koskien.