Lähestyttäessä marraskuun 8. päivän välivaaleja Yhdysvalloissa, uutisointi Venäjän mahdollisesta ydinaseiskusta Ukrainassa tuntuu vain kiihtyvän. Lännen propagandan mukaan, epätoivoinen Vladimir Putin suunnittelee jo taktisten ydinaseiden käyttöä.

Lännen valeuutisissa Putin on häiriintynyt despootti, globaali uhka, joka sivistyneen Lännen™ täytyy pysäyttää, ennen kuin paha Venäjä syöksee koko ihmiskunnan tuhoon. Jälleen kerran, tyypilliset tahot ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet Hollywood-tyylisen hätätilatarinan manipuloidakseen ja hallitakseen massoja.

Halusimmepa sitä tai emme, olemme kaikki mukana tässä hybridimaailmansodassa, joka on yhtä lailla informaatiosotaa ja mielenhallintaa, kuin perinteistä sodankäyntiä ydinasevaltojen välillä.

Amerikkalainen eversti Douglas Macgregor, joka on tervejärkisen oloinen sotilasanalyytikko, on sentään muistuttanut, että venäläiset pitävät ydinaseita puhtaasti kostoaseina. Toisin sanoen, ellei joku hyökkää heitä vastaan ydinaseella, venäläisillä ei ole aikomustakaan käyttää niitä, eivätkä he tarvitse niitä Ukrainan operaatiossaan.

Ukrainan armeija ja vierastaistelijat on jo miltei käytetty loppuun tykinruokana, joten on myös arveltu, että ”likaisen pommin” harhautusoperaatiolla, Bidenin hallinnon ohjaama Nato-länsi voittaisi aikaa, voisi julistaa sotatilalait voimaan ja siirtää vaikka vaaleja.

Venäjällä ollaan tästä suunnitelmasta täysin tietoisia ja puolustusministeri Šoigun suulla epäilykset onkin tuotu julki, vaikka länsimaissa puheita brittien ja amerikkalaisten tukemasta ukrainalaisterrorismista on vähätelty ja yritetty esittää asia toisin päin, häviöllä olevan Venäjän omana, epätoivoisena hankkeena.

Todellisuudessa länsi tietää, että Venäjä on Ukrainassa niskan päällä. Putinin julistama osittainen liikekannallepano on pian suoritettu ja sen myötä Ukrainan aika antivenäläisenä tukikohtana päättyy. Lännen propagandistit eivät tietenkään voi myöntää totuutta, koska se sotisi heidän valheellista narratiiviaan vastaan, jossa Venäjä on vastoin kaikkia todennäköisyyksiä jo lyöty.

Radikaalit analyytikot taas uskovat, että Nato-lännen psykopaatit ovat valmiita uhraamaan Ukrainan, tai jopa jonkun euromaan, valheellisessa ydinaseiskussa. Mikäli väärän lipun isku toteutetaan, sen jälkeen julistetaan välittömästi sotatila, jonka aikana maailmanjärjestyksen muutosta jatketaan nopeutetulla aikataululla.

Kuten keskuspankkiirien koronaharhautuksen aikana nähtiin, myös Kreml on mukana yhteiskuntien ja maailmantalouden resetoinnissa. Putinia ei haittaa, että finanssieliitti järjestää kollektiivisen lännen romahduksen, kunhan Venäjä selviytyy tästä konfliktista lopulta jonkinlaisena voittajana.

Jos ”likaisen pommin” operaatio toteutetaan, lännessä syytellään tietysti ensin Venäjää sotarikoksesta, kuten tähänkin asti. Todennäköisesti, ukrainalaisnatsit saavat lopulta syyn niskoilleen. Ehkä Bidenin hallinnollekin käy köpelösti ja republikaanit saavat taas tilaisuutensa parantaa asemiaan? No, ainahan voi spekuloida.

Päättyi Ukrainan konflikti miten tahansa, idän ja lännen välille nostettu uusi rautaesirippu ei aivan pian laskeudu. Muunneltu versio kylmästä sodasta tulee jatkumaan hamaan tulevaisuuteen.

Myös muualla saattaa tapahtua. Kiinassa, kommunistinen puolue on juuri valinnut Xi Jinpingin kolmannelle kaudelleen ja näyttämö on valmis sille, että Taiwanin saarimaakunnan jälleenyhdistäminen toteutetaan, Yhdysvaltojen vastustuksesta huolimatta.

Inhorealistisesti voidaan todeta, ettei geopoliittisella pelilaudalla ole ”hyviä” ja ”pahoja” voimia, vaan kaikki nämä toimijat ovat valmiita tekemään tilapäisiä strategisia liittoutumia ja sopimuksia toistensa kanssa, omien intressiensä mukaisesti. Kuten Suomenkin kohdalla on nähty, pienempiä maita liikutellaan pelinappuloiden tavoin.

Olemme siinä vaiheessa, että maailma on lännen hegemonian jälkeen ”moninapaistumassa”; jakautumassa poliittisten, taloudellisten ja sosiaalisten mullistusten ja levottomuuksien keskellä kahteen tai useampaan geopoliittiseen vaikutuspiiriin. Toivottavasti tähän asetelmaan päästään ilman uutta suursotaa.