Kommentoin hieman joitakin ajankohtaisia uutisia (en oheista linkkejä, mutta kommentit liittyvät valta(vale)median kirjoituksiin). Käytän otsikossa termiä ”atlanttinen”, sillä tämän päivän Suomessa vaikuttaa voimakkaasti Atlantin takainen, ulko- ja turvallisuuspoliittiseen valeasuun kiedottu ääri-ideologia, ”atlantismi”, jonka ainoa tarkoitus on ylläpitää Yhdysvaltojen globaalia hegemoniaa.

***

Washingtonissa sijaitseva ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajatushautaamo Atlantic Council on myöntänyt Sauli Niinistölle ”maailmankansalaisen” tunnustuspalkinnon. Niinistö on yksi kuudesta palkinnon saajasta, jotka ovat ”ainutlaatuisella henkilökohtaisella panoksellaan pyrkineet kohentamaan maailman tilaa”, eli selkosuomeksi, toimineet vuosikymmenien ajan Yhdysvaltojen etujen ajajina omissa kotimaissaan.

Niinistön elämäntyö on keskittynyt Suomen ”lännettämiseen”: ensin junailtiin jäsenyys Euroopan unionissa ja sitten ryhdyttiin edistämään hitaampaa projektia, eli Suomen liittämistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Samalla on määrätietoisesti heikennetty ja lopulta katkaistu välit Venäjään ja varmistettu, että Suomesta tehdään Baltian traumavaltioiden tyylinen, venäläisvastainen sillanpääasema, lännen sotakoneiston käyttöön.

Niinistön pinttynyt atlantismi on ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tarkemmin seuraaville paljastunut varmasti jo kauan sitten, mutta vasta Nato-jäsenhakemuksen myötä on viimeinenkin maski pudonnut Lännen-Saulin kasvoilta. Nyt amerikkalaista ylivaltaa ajetaan Mäntyniemestä täysin avoimesti ja Ukrainan sodankäyntiä tuetaan taloudellisesti ja sotilaallisesti, jotta Suomi varmasti nähtäisiin sodan osapuolena Kremlissä.

***

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on ilmoittanut myöntävänsä uuden, 600 miljoonan dollarin arvoisen turvallisuusapupaketin Ukrainalle. Pentagonin tiedotteen mukaan apu sisältää muun muassa lisäammuksia HIMARS-rakettijärjestelmiin, tuhat tarkkuusohjattua 155 mm:n kranaattia, 36 000 105 mm:n ammusta ja neljä vastatykistötutkaa. Yhteensä Yhdysvallat on antanut noin 15,8 miljardia dollaria ”turvallisuusapua” Ukrainalle.

Amerikkalainen asevienti suuntautuu myös Kiinan alueelle. Yhdysvaltojen ulkoministeriö on ilmoittanut 1,1 miljardin dollarin sotatarvikepaketin myymisestä Taiwanille, vaikka Washington väittää sitoutuneensa ”yhden Kiinan” politiikkaan, jossa itsehallinnollinen Taipei nähdään kaikesta huolimatta kuuluvan manner-Kiinaan.

Sotapaketti sisältäisi ainakin 60 laivantorjuntaohjusta sekä sata ilmataisteluohjusta. Kiina on varoittanut ”vastatoimista” ja Yhdysvallat puolestaan harkitsee ”ennaltaehkäiseviä pakotteita” Kiinaa vastaa, ”jotta Kiina ei hyökkäisi Taiwaniin”. Geopoliittisen valtaistuinpelin lisäksi Kiinan kiusaamisen taustalla taitaa piillä mikrosiruteollisuuteen liittyvä teknologinen kilpavarustelu?

***

Ruotsin viime sunnuntaisten valtiopäivävaalien tulos on selvinnyt päiväkausien ääntenlaskennan jälkeen. Sosiaalidemokraatit jatkaa suurimpana puolueena, mutta oikeisto nousi punavihreää blokkia suuremmaksi.

Toiseksi nousi ”kansallismielinen” ja ”maahanmuuttokriittinen” ruotsidemokraatit, mutta tästä huolimatta uuden hallituksen ruoriin tarttunee kolmanneksi jäänyt maltillinen kokoomus? Erikoiselta kuulostavaa ”demokratiaa”, mutta näin kansalaisia halveksivasti asiat hoidetaan sivistyneessä Lännessä™.

Ruotsidemokraattien menestyksen myötä jotkut väittävät, että ”oikeistolaiset voimat” olisivat nousemassa ympäri Eurooppaa. Vaikka tällaiset äänestystulokset osoittavat, että on paljon äänestäjiä, jotka haluaisivat oikeistopopulistien heille (katteettomasti) lupaamia asioita, puolueiden omilla ohjelmilla ei ole käytännössä kovin paljon vaikutusta euromaiden sisä- tai ulkopolitiikkaan.

Ruotsidemokraatit ovat perussuomalaisten tavoin pyrkineet ”salonkikelpoistumaan” ja ongelmallisia mielipiteitä omaavat jäsenet on savustettu ulos puolueesta (läntiseen arvopohjaan sopiva vihapuhe venäläisiä kohtaan on sentään yhä sallittua, kuten Suomessakin).

Tänä päivänä ruotsidemokraatit tukevat samoja asioita kuin suurin osa muistakin puolueista, eli Yhdysvaltojen ylivaltaa, Nato-jäsenyyttä, Israelin sionismia, uusliberaalia kapitalistista talouspolitiikkaa, samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta ja jopa sukupuolenkorjausleikkauksia (!). Sellaista on ”kansalliskonservatismi” nykyään.

Toki ruotsidemokraatit sanovat vastustavansa maahanmuuttoa ja pitävät aika ajoin populistista älämölöä aiheesta, mutta Ruotsin väestökehitykseen tällä verbaliikalla ei ole vaikutusta. Sama koskee kaikkia muitakin muka-vaarallisia, mutta loppupelissä perin liberaaleja oikeistopuolueita, joiden äänestäjät uskovat harhaanjohtavasti, että asiat muuttuvat dramaattisesti Euroopassa, kunhan kansalaiset vain äänestävät kovemmin.