Venäläisen politologin ja filosofin, Aleksandr Duginin tytär Darja, joutui autopommi-iskun uhriksi Moskovan alueella lauantai-iltana. On epäilty, että Aleksandr Dugin itse olisi ollut attentaatin varsinainen kohde. Räjähdys tapahtui auton ollessa liikkeellä lähellä Bolshie Vjazemyn kylää.

Darja Dugina oli palaamassa Zakharovon kartanossa järjestetyiltä Perinne-festivaaleilta, jossa hänen isänsä oli pitänyt luennon. Alun perin oli tarkoitus, että Aleksandr Dugin matkustaisi samassa autossa tyttärensä kanssa, mutta hän lähtikin kartanosta eri kyydillä. Isä-Dugin oli traagisella tapahtumapaikalla pian räjähdyksen jälkeen.

Aleksandr Dugin tunnetaan länsimaissa ”uuseurasianismin” ideologina, jonka mukaan Venäjän tulisi muodostaa yksi globaaleista valtakeskuksista Euraasian mantereelle. Dugin katsoo, että maailmassa vallitsee taistelu ”atlantistisen” lännen merivaltojen ja ”eurasianistisen” idän maavaltojen välillä.

Lännen mediassa Duginia on tituleerattu ”Putinin aivoiksi”, mutta ajatus hänestä jonkinlaisena Rasputin-hahmona Kremlin vallanpitäjille, on puhdasta fantasiaa. Vaikka Dugin on 1990-luvulla kirjoittanut kohutun, Venäjän sotilasakatemiassakin käytetyn kirjan geopolitiikan perusteista, hänellä ei ole läheistä yhteyttä Venäjän presidenttiin.

Aleksandr Dugin ja hänen tyttärensä Darja oli kuitenkin asetettu lännen pakotteiden kohteiksi näkemystensä ja toimintansa vuoksi. Heidän nimensä löytyvät myös pahamaineisen ukrainalaisen Myrotvorets-sivuston tappolistalta. Kun filosofi yritetään räjäyttää ajatustensa takia, ollaan hyvin huolestuttavalla tiellä.

Oliko autopommi-isku brutaali esimerkki lännen tiedustelupalvelujen kouluttamien ukrainalaisterroristien toiminnasta Venäjällä? Tämänkin raakuuden jäljet johtavat luultavasti Washingtoniin ja Lontooseen, joista Venäjän-vastaisen hybridisodan likaisia operaatioita koordinoidaan.