”Salaliittoteoriat voivat olla vaarallisia”, YK:n alainen kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco varoittaa. ”Usein niissä ei oteta huomioon tieteellistä näyttöä ja ne polarisoivat yhteiskuntaa, millä on vakavia seurauksia. Tämän on loputtava.”

Unescon pääjohtaja Audrey Azoulay varoittaa, että ”salaliittoteoriat” voivat aiheuttaa vahinkoa ihmisille ja heidän terveydelleen. ”Ne voimistavat ja legitimoivat pandemiaa koskevia virheellisiä käsityksiä ja vahvistavat stereotypioita, jotka voivat ruokkia väkivaltaa ja ääri-ideologioita”, Azoulay sanoo.

Tämän vuoksi YK:n järjestö on käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä ”tunnistamaan ja kumoamaan salaliittoteoriat ja raportoimaan niistä, jotta ne eivät leviäisi edelleen”.

Kampanjaa toteutetaan yhteistyössä Euroopan komission, Twitterin ja Maailman juutalaiskongressin kanssa. Unesco on luonut työkalupakin, jonka tarkoituksena on ”romuttaa” tällaiset teoriat ja mustamaalata kaikki, jotka uskaltavat väittää, etteivät hallitukset toimikaan reilusti ja avoimesti.

Unesco varoittaa myös, että ”George Sorosia, Rothschildeja ja Israelia” ei pitäisi yhdistää ”väitettyihin salaliittoihin”.

Maailman tapahtumia ”eivät manipuloi salaa kulissien takana voimakkaat toimijat, joilla on pahansuopia aikomuksia”, YK:n alainen järjestö väittää pokkana, vaikka tällaisesta toiminnasta on yhä enemmän todistusaineistoa.

Ja jos joku kunnon kansalainen törmää henkilöön, joka uskoo talouseliitin ohjaavan maailman tapahtumia, Unescon mukaan ”salaliittoteoreetikon” kanssa ei missään tapauksessa pidä ryhtyä keskusteluun.

”Salaliittoteoreetikko” on tiettävästi henkilö, joka uskoo esimerkiksi, että koronavirus on ”keinotekoisesti” luotu. Kuitenkin jopa lääketieteen The Lancet -aikakauslehden artikkelissa arvostettu professori Jeffrey Sachs on uskaltanut epäillä viruksen olevan peräisin amerikkalaisesta bioteknologian laboratoriosta.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump oli myös vakuuttunut siitä, että koronavirus oli keinotekoinen. Hänen mukaansa se lähti liikkeelle amerikkalaisrahoitteisesta laboratoriosta Kiinan Wuhanissa.

Suuret amerikkalaiset teknologiayritykset tukahduttivat aktiivisesti Trumpin lausuntoja ”disinformaationa” verkkoalustoillaan. Jos Yhdysvallat on todellakin ollut osallisena viruksen luomisessa, sen olisi lopulta korvattava vahingot jokaiselle kansakunnalle, johon virus on vaikuttanut.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedustelukomitean jäsen Jason Crow on varoittanut amerikkalaisia siitä, että heidän DNA-näytteitään voitaisiin käyttää kohdennettujen biologisten aseiden luomiseen. Metabiota, presidentti Bidenin poikaan Hunteriin liittyvä amerikkalainen yritys, on tunnettu DNA-näytteiden keräämisestä biologisen sodankäynnin tarpeisiin Ukrainan alueella.

Venäjän puolustusministeriö on tällä välin ilmoittanut tutkivansa Yhdysvaltojen kehitysyhteistyöviraston (USAID) roolia koronaviruksen luomisessa. Venäjän mukaan Yhdysvaltojen tukemat biolaboratoriot Ukrainassa tekivät erittäin kyseenalaisia, salaisia kokeita pahaa-aavistamattomilla Ukrainan kansalaisilla.

Vuodesta 2009 lähtien USAID oli rahoittanut myös Predict -nimistä ohjelmaa, jossa tutkittiin uusia koronaviruksia. Vuonna 2019 virasto lopetti kyseisen ohjelman. Johns Hopkinsin terveysturvakeskus alkoi silloin ”sattumalta” tutkia aiemmin tuntemattoman koronaviruksen leviämistä.

Nämä edellä mainitut lausunnot ja tosiasiat eivät ole tietenkään horjuttaneet länttä hallitsevan eliitin instituutioita, jotka jatkavat ”salaliittoteoria”-leimasimen käyttöä. He ilmoittavat, että juuri ”salaliittoteoreetikko” – epäilijä – arvioi pienen, mutta äärimmäisen vaikutusvaltaisen ihmisjoukon, olevan osallinen globaalin talouden ja politiikan ongelmiin, sekä erilaisiin terveyskriiseihin.

Jos mennään ajassa hieman taaksepäin, voidaan havaita, että Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA keksi termin ”salaliittoteoria” vuonna 1964, ahdistellakseen kaikkia, jotka kyseenalaistivat presidentti John F. Kennedyn salamurhan virallisen narratiivin ja sen tökerön tutkimuksen.

Tästä perspektiivistä tarkasteltuna, kansalaisiin kohdistuva jatkuva mediamanipulointi, internet-sensuuri ja ylikansallisten instituutioiden lokakampanjat, osoittavat, että asioiden tosiasiallista tilaa yritetään peittää ja salata.