Kommentoin seuraavaksi lyhyesti joitakin uutisia, joihin olen viime päivinä nettiä selatessa törmännyt.

Kiina on tullut siihen johtopäätökseen, että Yhdysvallat on kyvytön pitämään kiinni sopimuksista, joten vakavasta dialogista ei ole enää mitään hyötyä. Monet käytännön alat, joilla maat voisivat tehdä yhteistyötä, on nyt pantu jäihin. Vastatoimina Pelosin provokaatiolle (jonka Bidenin hallinto salli) kuuluu muun muassa puolustusministeriöiden koordinointikeskustelujen peruuttaminen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on uskaltanut vaihteeksi esittää tasapuolista ja syyttää Ukrainaa siitä, että se vaarantaa siviilejä sijoittamalla sotilasjoukkojaan asuinalueille, sekä kouluihin ja sairaaloihin. Olisiko tämä viimein merkki siitä, että väsyneen oloisen ja ärtyneen koomikon päivittäiset esiintymiset Suomenkin televisiouutisissa päättyisivät pian?

Tällä välin Rothschildin suvun alulle pykäämä roistovaltio ”Israel” pommittaa taas Gazan kaistaleen avovankilaansa. Uhriluku kasvaa koko ajan, mutta lännen arvoyhteisö hyväksyy asian hiljaa, kuten se on tehnyt jo vuosikymmenten ajan. Vaikka sionistit surmaisivat kerralla kaikki alueen palestiinalaiset, tuskin edes talouspakotteista puhuttaisiin, saati muustakaan interventiosta.

Entäpä sitten maailman onnellisimpien ihmisten maassa? Suojelupoliisi, tuo CIA:n haarakonttori Suomessa, ehdottaa, että ”valeuutisten tahallinen levittäminen vieraan vallan puolesta tulisi säätää rikokseksi”. Miten sitten kävisi Ylelle, iltapäivälehdille ja sanomalehdille, jotka kierrättävät läntisten tiedustelupalveluiden propagandaa Suomessa? ”Eri asia”, sanoisi Supon päällikkö Antti Pelttari.

”Nato-yhteensopivuus” velvoittaa, että kaikki kansalle jaettava (dis)informaatio tulee olla atlanttisesti värittynyttä (näinhän on ollutkin jo pitkään). Tästä on hyvä kaltevoittaa pintaa entisestään; vastaisuudessa kaikenlainen länsikriittinen toisinajattelu voidaan leimata ”vieraan vallan” asialla olemiseksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tarttunut Supon ehdotukseen toukokuussa ja tehnyt eduskunnalle toimenpide-ehdotuksen.

Eikä siinä kaikki: jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, mihin Suomen poliittinen eliitti on maamme sitonut, Yhdysvaltojen laivaston jättimäinen maihinnousutukialus USS Kearsarge on rantautunut Suomeen, osallistuakseen merisotaharjoituksiin pohjoisella Itämerellä. Miehittäjän läsnäolo tuhansine sotilaineen on kuulemma ”selvä viesti” itänaapurille, että Yhdysvallat johtaa nyt lännetettyä Suomea.

Lienee myös syytä pohtia, miten käy Suomen ”digiloikan”, josta Mikael Junger laati Elinkeinoelämän keskusliitolle raportin vuonna 2015? Digitalisaatiovisioista huolimatta, tänä päivänä puhutaan nolosti siitä, että suomalaiset voivat joutua kärsimään sähkön säännöstelystä ensi talvena.

Kaikkien on uhrauduttava kuin talvisodan hengessä konsanaan, sillä kotitalouksien energian kulutuksen vähentäminen – esimerkiksi suihkussa käymisen rajoittaminen viiteen minuuttiin ja sisälämpötilan laskeminen asteella tai parilla – varmasti onnistuvat vaikeuttamaan Vladimir Putinin elämää jollain tapaa.