Venäjän-vastaiset pakotteet ovat johtamassa vain länsimaiden omien talouksien heikentymiseen, inflaatioon ja työttömyyden nousuun, yleisen elintason laskuun ja kansalaisten säästöjen devalvoitumiseen.

Venäjä itse on kestänyt ennennäkemättömän paineen ja maan tilanne on jo vakiintumassa. Ruplan kurssi on palannut helmikuun alun tasolle. Kaiken aikaa luodaan myös vaihtoehtoista järjestelmää, joka ei ole enää vain ihmiskunnan kahtatoista prosenttia edustavan, länsikeskeisen ”kansainvälisen yhteisön” hallinnassa.

Korruption, uusnatsien ja oligarkkien ryvettämä Ukraina on ”voitolla” korkeintaan mielikuvituksen tasolla. Kun internetissä infosoditaan, oikeilla taistelukentillä venäläiskenraali Aleksandr Dvornikovin komentamat joukot jatkavat tehtäväänsä. Mitä Azovstalin jättitehtaan sisältä paljastuukaan?

Sillä välin, kun Venäjän sotilasoperaatio etnisten venäläisten asuttamassa Itä-Urainassa jatkuu, Ylen aamu-uutiset jakavat suomalaisille näyttelijä Zelenskyin suulla lännen tuottamaa propagandaa lähes päivittäin. Ukrainan presidentti kinuaa jatkuvasti vain lisää ”rahaa ja aseita”, ei koskaan humanitaarista apua.

Helsingin rautatieaseman salossa liehuu kuulemma tämän vieraan vallan sinikeltainen lippu? Senaatintorilla on aiemmin kokoonnuttu hyvesignaloimaan Ukrainan puolesta ekumaanisesti rukoillen. Samat kirkolliset tahot soittelivat vuosia sitten ”Aleppon kelloja”, kun länsirahoitteisia Isis-terroristeja pommitettiin Syyriassa.

Suomessa käydään keskustelua jäsenhakemuksen lähettämisestä Natoon. Julkisuudessa ei ole ihmetelty kansanedustajien enemmistön nopeaa takinkäännöstä Nato-kannoissa. Koreografia on todennäköisesti suunniteltu Suomen ulkopuolella ja poliitikot näyttelevät sovitusti mukana. Nyt pelätään lähinnä sitä, ettei Ruotsi seuraisikaan mukana.

Liki kaikki puolueet ovat kallistumassa Naton kannalle. Valtiojohto ei ole omaa Nato-kantaansa suoraan sanonut, mutta nyrpeistä ulostuloista selviää kyllä, mikä on ääneen lausumaton mielipide. Lännen-Saulin koko poliittinen ura on tähdännyt EU-jäsenyyden jälkeen tähän hetkeen, Suomen viemiseen Natoon ilman kansalaisäänestystä.

Venäjä on tietoinen siitä, että maatamme on määrätietoisesti ajettu kaikkiin läntisiin rakenteisiin. Kreml on varoittanut Suomea ja Ruotsia seurauksista, jos ne liittyvät Natoon. Varoitukset on annettu ”sekä julkisesti että kahdenvälisiä kanavia pitkin”. Venäjän mukaan Suomen poliittiselle johdolle on ”kerrottu, mihin tämä johtaa”.

Haluaisin olla väärässä, mutta ei ole poissuljettua, että Suomi joutuisi vielä aseelliseen konfliktiin Venäjän kanssa. Jos asiat menevät näin pitkälle, Venäjä tuhoaisi Suomen asevoimat ja ainakin osa Suomesta miehitettäisiin. Poliittiset marionettimme on saatu pelaamaan vaarallista peliä, jossa suomalaisten hyvinvoinnilla ja tulevaisuudella ei näytä olevan merkitystä.

Toivottavasti koko hanke vielä kaatuu ja sodan uhka väistyy. Maailmantalouden tilanne on jo katastrofaalinen ja Euroopan unioni saattaa itse elää lopun aikojaan. Saksassa, jossa kansalaisia on energia-ahdingon vuoksi kehotettu vähentämään suihkussa käymistä, virallinen inflaatio on jo ennätyskorkealla.

Osa suomalaisista on uhonnut sosiaalisessa mediassa olevansa mielellään köyhiä ja syövänsä vaikka nauriita, jos vain Putinin Venäjää siten saadaan rangaistua. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaakin tehdään nyt oudon tunnekiihkon vallassa. Kohtaako kärjistynyt retoriikka ja vastakkainasettelu pian karun todellisuuden?