Oppositiojohtaja Gennadi Zjuganov kommentoi Navalnyin tapausta

Suomalaismediassa venäläistä Aleksei Navalnya kutsutaan harhaanjohtavasti ”oppositiojohtajaksi”.

Samaa titteliä venäläisagitaattorista ovat tyhmyyksissään käyttäneet myös monet suomalaispoliitikot.

Todellisuudessa Navalnyi ei ole mikään poliitikko, vaan edustaa ennemminkin ”amerikkalaista rahaa Venäjällä”, sanoo maan suurimman oppositiopuolueen, Venäjän federaation kommunistisen puolueen pääsihteeri Gennadi Zjuganov.

Kommunistijohtaja on aiemminkin syyttänyt Navalnya siitä, ettei tämä ”ole oma pomonsa”. Hän on rinnastanut aktivistin myös 90-luvun länsimieliseen liikehdintään sekä tuon surullisen ajan presidenttiin Boris Jeltsiniin. Epävakauttava demokratia-aktivismi ei Zjuganovia miellytä.

Veteraanikansanedustaja Zjuganov tuntee hyvin maansa poliittisen historian. Hän on ollut Venäjän parlamentin jäsen jo vuodesta 1993 lähtien ja tämän lisäksi neljä kertaa presidenttiehdokkaana. Vuonna 1996 Zjuganov haastoi Jeltsinin, jolle hän kuitenkin hävisi äänestyksessä.

”En pidä Navalnya opposition edustajana, hän edustaa amerikkalaista finanssipääomaa”, Zjuganov totesi haastattelussa. Zjuganovin mukaan lännessä Navalnyi esitetään suurena tekijänä ja vaihtoehtona, vaikka tällainen tulkinta ei vastaa todellisuutta Venäjällä.

Zjuganov väittää, että Navalnyi on koulutettu tehtäväänsä ulkomaisten tiedustelupalvelujen toimesta. Venäjän värivallankumousyrityksiä hän vertaa vuoden 2014 tapahtumiin Ukrainassa. Navalnyi on tehnyt jo vuosia tiivistä yhteistyötä läntisten tahojen kanssa Venäjän nykyisen hallinnon kaatamiseksi. Tästä on tihkunut julkisuuteen jo todisteita.

Moskovalainen oikeusistuin tuomitsi Navalnyin tiistai-iltana kolmeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomiosta vähennettiin jo istuttu kymmenen kuukauden aresti, joten Navalnyin vankeus kestää näillä näkymin kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Lännen tukema provokaattori voi toki saada vielä uusiakin syytteitä ja lisätuomioita.

Jos länsi haluaa niin kovasti muutosta Venäjän politiikassa, miksi se ei tue maan aitoa oppositiota? Lännen finanssieliitille kommunistinen puolue ei tietenkään kelpaa, sillä heidän suunnitelmissaan on Venäjän omaisuuden ja luonnonvarojen ryöstö sekä federaation hajottaminen. Tällaiseen epäisänmaalliseen toimintaan ei patriootti Zjuganov oppositiopuolueineen suostuisi.