Pääministeri Sanna Marin vaatii, että sunnuntaina Moskovassa kiinniotettu venäläinen agitaattori Aleksei Navalnyi vapautetaan viipymättä.

Navalnyi matkusti Saksasta eilen takaisin Venäjälle, jossa etsintäkuulutettuna hänet pidätettiin välittömästi.

Marin näyttelee mukana läntisten tahojen käsikirjoittamassa esityksessä, jossa pääministeri euroeliittiä, brittejä ja amerikkalaisia säestäen vaatii, että ”Venäjän pitäisi välittömästi vapauttaa Navalnyi, tutkia Navalnyin myrkytys sekä suojella opposition oikeuksia, mikä kuuluu jokaiseen demokratiaan”.

Samanlaisia näkemyksiä ovat esittäneet ulkoministeri Pekka Haavisto sekä presidentti Sauli Niinistö. Eduskuntapuolueet hallituksesta oppositioon ovat yhtenä rintamana ylistämässä Navalnyitä ja kritisoimassa Venäjän viranomaisten toimia.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on sitä mieltä, että äärioikeistolaisesta lännen rahoittamaksi maltilliseksi keskustaliberaaliksi muuttunut Navalnyi on ”rohkea” uhmatessaan ”Venäjän häikäilemätöntä hallintoa”.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra twiittasi englanniksi, että Suomen täytyy vaatia Navalnyin välitöntä vapauttamista. Myös surkuhupaisa Perussuomalainen Nuoriso vaatii paitsi Navalnyin vapauttamista, myös ”Nord Stream 2-hankkeesta luopumista Venäjän vaikutusvallan vähentämiseksi”.

Näin Suomen poliittinen eliitti näyttää euro- ja angloamerikkalaisille mentoreilleen, että kyllä hekin ovat kaikki mukana tässä Venäjän-vastaisessa hybridisotaoperaatiossa. Oikealta vasemmalle kaikki eduskuntapuolueet suoltavat samaa tekstiä.

Baltian traumavaltiot, Naton kätyrit Liettua, Latvia ja Viro esittivät lisäksi, että EU:n ulkoministerikokouksessa ensi maanantaina keskusteltaisiin uusista pakotteista Venäjää vastaan Navalnyin pidättämisen takia.

Yhdysvaltojen tulevan presidentin Joe Bidenin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan on myös vaatinut Venäjää vapauttamaan ehdonalaisrikkomuksistaan syytetyn Navalnyin.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova kehotti länsimaita olemaan puuttumatta ”itsenäisten valtioiden sisäisiin oikeusasioihin” ja keskittymään sen sijaan omiin ongelmiinsa. Tämäkin ohje taisi kaikua kuuroille korville ja tulemme kuulemaan tapaus Navalnyistä vielä kyllästymiseen asti.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kommentoi myös asiaa todeten, että länsimaat pyrkivät Navalnyin tapausta kauhistelemalla viemään kansalaistensa huomion pois maiden sisäisistä ongelmista ja ”liberaalin yhteiskuntamallin syvästä kriisistä”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s