Monien mielestä 2020 jää historiaan yhtenä ikävimmistä vuosista pitkiin aikoihin. Toisaalta se on ollut myös suurten muutosten ajanjakso.

Vieläkään ei ole merkkejä siitä, että alkanut vuosi 2021 olisi sen helpompi: globaalit kriisit ja alueelliset epävakaudet eivät katoa itsestään, kirjoittaa Stalker Zone-julkaisu.

Vuosi 2020 oli vain esinäytös tuleville mullistuksille, markkinoiden ja resurssien vastakkainasettelulle, tiukemmalle sensuurille, laajamittaisen valvonnan laillistamiselle poikkeusoloihin vedoten, ”demokratian” nimissä tehdyille ihmisoikeusrikkomuksille, sekä sotilaallisille yhteenotoille.

Epävakaus Euroopassa tulee luultavasti vain lisääntymään uusien pakolaisvirtojen sekä kasvavan kulttuurisen ja sivilisationaalisen konfliktin myötä. Tulijoilla on merkittäviä ideologisia ja kulttuurisia eroavaisuuksia suhteessa eurooppalaiseen sivilisaatioon.

Tulijoiden määrä johtuu väestötekijöistä sekä Lähi-idän ja Afrikan vaikeasta tilanteesta. Stalker Zonessa arvellaan, että Eurooppa pyrkii todennäköisesti selviytymään uusista tulijavirroista asettamalla liikkumisrajoituksia koronaviruksen torjuntaan vedoten. Siirtolaispaine vaikuttaa kuitenkin negatiivisten suuntausten syntymiseen, jotka voivat hajottaa Euroopan unionia sisältäpäin.

Kansainvälinen turvallisuusjärjestelmä on romahduspisteessä ja tällä on vaikutuksensa myös strategisten aseiden kehittämistä ja käyttöönottoa rajoittaviin sopimuksiin. Uusi liennytys maailman poliittisella näyttämöllä on epätodennäköinen.

Koska osa nykyisen globaalihallinnon vaikuttajista pitää suursotaa hyödyllisenä välineenä talouskriisin voittamiseksi ja uusien markkinoiden valloittamiseksi, maailma todennäköisesti siirtyy kohti eskaloitumisskenaariota.

Venäjä, joka on pinta-alaltaan suuri, luonnonvaroiltaan rikas ja omaa kokoonsa nähden suhteellisen pienen väestön, voisi olla kannattava, mutta samalla vaarallinen sodankäynnin kohde. Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-idässä on kuitenkin riittävästi kohteita, joten jää nähtäväksi, edeltääkö siirtymistä uuteen järjestykseen lännen sota Venäjää vastaan vaiko ei.

Näissä olosuhteissa paljon riippuu muotoutumassa olevan globaalin järjestyksen tärkeimmistä liittoumista. Yhdysvallat on jo menettänyt hallitsevan roolinsa kansainvälisellä areenalla, mutta niinsanottu moninapainen maailmanjärjestys ei ole vielä syntynyt. Geopoliittinen suuri peli on joka tapauksessa käynnissä.

Mitä ylikansallinen rahavalta sitten sillä voittaa, jos Yhdysvallat heikkenee tai liittovaltio romahtaa kuin Neuvostoliitto aikoinaan? Yhdysvaltoja pönkitettiin 1990-luvulta vuoteen 2020 asti, mutta nyt sen alasajo globaalilta ykköspaikalta on selvästi alkanut. Stalker Zonen mukaan tässä on pohjimmiltaan kyse liiketoimista, kustannusten leikkaamisesta. Tuleeko Joe Bidenistä Amerikan Mihail Gorbatšov?

Kiinalla ja Venäjällä on tässä järjestelmämuutoksessa tärkeä rooli. Dollarihegemonian vastaisuus alkoi näkyä muutama vuosi sitten öljymarkkinoilla. Vuonna 2018 Kiina alkoi suosia omaa valuuttaansa juania öljykaupassa. Myös Venäjä, Iran ja Venezuela ovat siirtyneet dollaripohjaisesta kaupasta juanpohjaiseen kauppaan. Kiina on houkutellut myös Saudi-Arabiaa petrojuanin kannalle. 

Nykyisessä taloustilanteessa Yhdysvaltojen pitäminen väkisin ykkössijalla ei ole lännen globalisteillekaan enää kannattavaa. Toistaiseksi hyperinflaatiota on pidetty aisoissa pumppaamalla rahaa osakemarkkinoille, mutta tämä ei ole kestävä ratkaisu. Oliko Trump siis tehtävään valittu ”kaaosagentti” ja muutosta symboloiva ukkosenjohdatin, kuten uumoilin jo muutama vuosi sitten?

Länttä hallitseva eliitti tarvinnee vähintään vielä vuoden, jotta he voivat lopullisesti jättää dollarin, väittää Stalker Zone. Itse olen pannut merkille, että koronakriisin aikana suurkapitalistit ovat rohmunneet yhä lisää omaisuutta, kultaa ja kelvollisia osakkeita. Pienyritykset kärsivät, mutta jättiyhtiöt ja oligarkit porskuttavat. 

Suuri resetointi, kapitalismin nollaus, kaikki tuo on jo täydessä käynnissä. Toivottavasti selviämme kriisiajan yli ilman suursotaa. Tavalliselle kansalaiselle jää helposti avuttoman sivustakatsojan osa, mutta vuodesta 2021 tulee tavalla tai toisella käännekohta meille kaikille. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s