Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo on pitänyt jäähyväispuheensa, joka ei tarjonnut yllätyksiä: Pompeo on lännen globalistien ja tietyn sionistiroistovaltion asiamies loppuun saakka.

Ulkoministeri on viimeisinä toiminaan asettamassa Yhdysvaltojen terroristijärjestöjen listalle Jemenin huthit, jotka taistelevat kotimaansa puolesta Saudi-Arabian murhakoalitiota vastaan. Myös Kuuba on juuri palautettu terroristilistalle.

Joku saattaa muistaa, että Pompeo öykkäröi pari vuotta sitten myös Suomessa, Kansasin miehen osallistuessa Arktisen neuvoston huippukokoukseen Rovaniemellä. Tuolloin hänen esiintymisensä ja ”konfrontationaalinen kielenkäyttönsä” hämmästyttivät jopa täkäläisiä länsimielisiä ulkopolitiikan tutkijoita.

Uusimpana vetonaan tämä patologinen valehtelija on väittänyt – ilman minkäänlaisia todisteita – että sunni-islamistinen terroristijärjestö al-Qaida omaisi uuden kotipesän Iranissa. Yhdysvaltojen ”heltymättömän ajojahdin” takia Iranille vihamielinen järjestö olisi Pompeon mukaan hakenut turvapaikkaa islamilaisesta tasavallasta. Väite ei vaikuta uskottavalta, mutta sopii hyvin Pompeon profiiliin.

Iran on šiia-maana taistellut usein lännen tukemia sunniterroristeja vastaan, joten Pompeon törkeä valhe on ymmärrettävästi herättänyt ärtymystä Teheranissa. Iranin ulkoministeri Javad Zarif on jo kommentoinut Twitterissä Pompeon ”fiktiivisiä väitteitä”.

”Herra ’me valehtelimme, huijasimme ja varastimme’ on pateettisesti päättämässä katastrofaalisen uransa kertomalla lisää sotaa lietsovia valheita. Hän ei huijaa tällä ketään. Kaikki 9/11-terroristit olivat kotoisin ulkoministeri Pompeon Lähi-idän suosikkikohteista, eikä yksikään heistä ollut Iranista”, Zarif twiittaa.

Pompeo on jatkanut Trumpin hallinnon ”maksimaalista painostusta” Irania kohtaan ja vaatinut muita maita katkaisemaan diplomaattisuhteet Iranin hallitukseen. Koko ulkoministerikautensa ajan entinen CIA-johtaja on ajanut kovaa linjaa Irania vastaan ja lisännyt islamilaiseen tasavaltaan kohdistettuja talouspakotteita.

Joe Bidenin virkaan astumisen myötä Yhdysvaltojen ja Iranin suhteiden odotetaan palautuvan diplomaattisemmalle tasolle. Biden oli osa Obaman hallintoa, joka neuvotteli ydinsopimuksen Iranin kanssa vuonna 2015. Vaalirahoittajaansa Sheldon Adelsonia ja Israelia miellyttääkseen Trump veti Yhdysvallat pois sopimuksesta vuonna 2018.

Tosin jos Pompeo ja Israel-lobby ehtisivät vielä Trumpin hallinnon viimeisinä päivinä aloittaa sodan Irania vastaan, Biden voisi valtaan noustuaan esittää viatonta ja todeta, että kyseinen sota on ”Trumpin ajan perintöä”. Näin Amerikan sionistiomistajat saisivat taas Suur-Israelin rakennusprojektinsa liikahtamaan eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s