Joe Biden on nyt julistettu virallisesti Yhdysvaltojen presidentinvaalien voittajaksi pitkittyneessä kongressin istunnossa.

Ehkäpä Trumpin presidenttiyteen liitetty ja kultiksi kasvanut psykologinen operaatio ”QAnon” on nyt saatu päätökseen, kuushamaani Jake Angelin ja kumppaneiden performanssin myötä?

”Hyvä tästä tulee”, toistelee eräs suomalainen qanonisti yhä Facebook-seinällään, mutta tosiasiassa Capitolin kukkulan mielenosoitus ja kongressitalon lyhytaikainen ”valtaus” taisivat olla ainoa ilmentymä qanonistien odottamasta ”myrskystä”.

Washingtonin korruptoitunutta ”suota” ei Trumpin presidenttikaudella ole kuivattu eikä povattuja maan mahtavien joukkopidätyksiä ole nähty. Mutta onhan Q-kupla tehnyt tehtävänsä: vastedes perusteltukin eliittikritiikki saadaan leimattua salaliittoteoreetikoiden hörhöilyksi.

Donald Trump on myöntänyt, että vaikka hän ei edelleenkään hyväksy vaalitulosta, vallanvaihto tulee tapahtumaan rauhanomaisesti. Niinpä tammikuun 20. päivän jälkeen alkaa Bidenin-Harrisin hallintokausi. Saamme taas neljän vuoden näytteen amerikkalaisesta korporaatiofasismista ja neokonservatiivisesta interventionismista.

Koska Yhdysvaltojen on viime vuosien nöyryytysten jälkeen osoitettava maailmalle, ettei se ole vain rappeutuva banaanivaltio, liberaali internationalisti Biden keskittynee ”demokratian puolustamiseen” globaalilla tasolla. Lienee kuvaavaa, että eräs Ukrainan kriisin arkkitehdeistä, sotahaukka Victoria Nuland, pääsee myös mukaan Bidenin neokonnien koplaan.

Kreikkalaisperäisen demokratia-sanamagian taustalla piilee kuitenkin oligarkien ylivalta, joten globaalikapitaalin poliittisille kuhnureille koittavat jälleen kiireiset ajat: Kiina, Venäjä ja muut kilpailijat täytyisi päihittää, tai muuten Yhdysvallat jää syrjäiseksi saareksi Euraasian mantereen tuolle puolen.

Euroopan unioni solmi kiireesti kauppasopimuksen Kiinan kanssa ennen Bidenin valtaan nousua, mutta eiköhän Washingtonille uskolliset eurovasallit saada jollakin verukkeella mukaan Bidenin kaavailemaan ”demokratioiden liittoon” – jos ei heti Kiinaa, niin ainakin Venäjää vastaan? Elämme mielenkiintoisia, mutta pahaenteisiä aikoja.