Yhdysvalloissa osavaltioiden valitsijamiehet ovat vahvistaneet demokraattien Joe Bidenin voiton presidentinvaaleissa.

Bidenin kausi ei tule tuomaan merkittävää muutosta Yhdysvaltojen Iranin-politiikkaan, arvioi murhatun kenraalin Qassem Suleimanin tytär Zeinab Suleimani.

Median luomasta harhakuvasta huolimatta Biden ja Trump noudattavat hyvin pitkälti samaa politiikkaa. ”Trump käski tappaa isäni, mutta Biden tuki tätä päätöstä, joten mitään oleellista eroa [heidän välillään] ei ole”, Zeinab Suleimani totesi haastattelussa

Presidenttiehdokkaana Biden antoi ymmärtää olevansa valmis palauttamaan Yhdysvallat Iranin kanssa vuonna 2015 solmittuun ydinsopimukseen, josta Trumpin hallinto yksipuolisesti vetäytyi vuonna 2018.

Tästä huolimatta Zeinab Suleimani ei ole järin toiveikas. Hän muistuttaa, että Barack Obaman demokraattihallinto auttoi luomaan ”Islamilaisen valtion” eli Isis-terroristijärjestön, jonka myötä Lähi-itä saatettiin taas uuden kaaoksen valtaan.

Yhdysvaltojen ja lännen asenne Irania kohtaan on pysynyt samana vuosikymmenten ajan, eikä Valkoisen talon keulakuvan vaihto ole vaikuttanut asiaan. Neljäkymmentä vuotta perustamisensa jälkeen, islamilainen tasavalta on yhä anglosionistien hegemonian esteenä Persianlahdella.

Trumpin päätös murhauttaa Qassem Suleimani johtui siitä, että Iranin eliittijoukkojen ”varjokomentaja” onnistui monet kerrat pilaamaan amerikkalaisten suunnitelmat alueella, mikä herätti närkästystä Washingtonissa. ”Elävä marttyyri” uhitteli lännen populaarikulttuuria hyödyntäen myös Trumpille.

Kenraali Suleimani murhattiin raukkamaisesti tämän vuoden tammikuussa Irakissa, Bagdadin kansainvälisen lentokentän ulkopuolella tehdyssä ilmaiskussa. Salamurhaa seurasi maansuru Iranissa. Yhdysvalloille Suleimani oli ”terroristi”, mutta monille iranilaisille eliittikomentaja oli kansallissankari.

”Isäni teki työnsä niin hyvin, että se suututti amerikkalaiset”, Zeinab-tytär kommentoi Qassem Suleimanin toimintaa. Salamurha ei ole hyödyttänyt Yhdysvaltoja, vaan se on vain kostautunut, Zeinab Suleimani väittää. Taistelu sionisteja ja lännen imperialisteja vastaan jatkuu.

Bidenin hallinnon Iranin-politiikka tuskin poikkeaa radikaalisti edeltäjiensä linjasta. Biden on Trumpin tavoin vannoutunut ”Israelin ystävä” ja sionismin tukija, kuten on myös tuleva varapresidentti Kamala Harris. Kova linja jatkuu, vaikka presidentin retoriikka saattaakin alkuun hieman siistiytyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s