Koska koronakriisistä ei olla palaamassa normaaliin, näyttää siltä, että eri maissa sovelletaan jo käytäntöön Maailman talousfoorumin ”suuren resetoinnin” agendaa.

Kyse ei ole enää terveydestä, vaan pakkolakeja, koronaeristys- ja sulkutoimia käytetään ihmisten ehdollistamiseksi suureen yhteiskunnalliseen muutokseen.

Koronavirukseen ja poikkeusolojen rajoituksiin kriittisemmin suhtautuvia on yritetty leimata vastuuttomiksi, ellei peräti salaliittoteoreetikoiksi. Lokakuun alkaessa uusia torjuntatoimia on kuitenkin taas otettu käyttöön, vaikka nykyinen ”pandemia” ei olekaan järin vaarallinen uhka kansanterveydelle.

Oli miten oli, koronaviruksen varjolla on käynnistetty taloudellisia ja sosiaalisia muutoksia, joilla on kauaskantoisia seurauksia. Näihin asioihin voi tutustua lukemalla Maailman talousfoorumin puheenjohtajan, Klaus Schwabin ja Thierry Mallaretin kirjan Covid-19: The Great Reset. Talouseliitti ei selvästikään halua palata entiseen, vaan heille korona toimii katalyyttina ”neljännelle teolliselle vallankumoukselle”.

Schwab ja Mallaret haluavat, että maailma muuttuu iäksi viruksen myötä, vaikka he itsekin myöntävät kyseessä olevan ”lievän taudin” verrattuna historiallisiin ruttoihin ja vaikkapa 20-luvun espanjantautiin. Silti eliitti muokkaa tulevaisuutta, jossa erilaiset sulkutoimet, etäopiskelu ja etätyöt ovat normi, palaverit hoidetaan internetin välityksellä, käteistä rahaa ei enää käytetä ja ihmiset pysyvät yhä enemmän kotona.

Myös ihmistyöpanos vähenee automaation ja robotiikan kehittyessä. Schwab hehkuttaa, kuinka halvat robottilennokit voivat vastedes kustannustehokkaasti hoitaa tehtäviä, joihin aiemmin tarvittiin ihmistyövoimaa. Älylaitteista siirrytään älykoteihin ja kokonaisiin älykaupunkeihin. Myös tiedon käsittely automatisoituu ja kehitetyt algoritmit tuottavat tulevaisuudessa valtaosan esimerkiksi päivittäisestä uutisvirrasta.

Myös perinteinen raja ihmisen ja koneen välillä tulee hämärtymään. Neljännen teollisen vallankumouksen teknologiat eivät jää osaksi vain meitä ympäröivää maailmaa. Nykypäivän ulkoiset laitteet – puettavista tietokoneista virtuaalitodellisuuskuulokkeisiin – istutetaan ihmiskehoihin ja -aivoihin. Ulkoiset tukirangat eli eksoskeletonit ja proteesit lisäävät fyysistä voimaa, kun taas neuroteknologian kehitys parantaa kognitiivisia kykyjä. Myös ihmisten geneettinen manipulointi etenee.

Schwab katsoo, että koronapandemia lisää varmasti keskittymistämme hygieniaan. ”Uusi pakkomielle puhtaudesta edellyttää erityisesti uusien pakkausmenetelmien luomista. Meitä kannustetaan olemaan koskematta tuotteisiin, jotka aiomme ostaa. Yksinkertaiset nautinnot, kuten vesimelonin haistaminen tai hedelmän puristaminen, tulevat herättämään paheksuntaa ja kuuluvat menneisyyteen”, taloustieteilijä arvioi.

Schwabin globalistiklikin visio on kuin tieteiselokuvasta tai synkästä dystopiasta. Heidän elitistinen, ”Davosin ihmisen” transhumanistinen utopiansa on meille muille sosiaalisen eristäytymisen sieluton painajaismaailma, jossa teknokraattinen kapitalistiluokka hallitsee juuretonta ja aivopestyä orjajoukkoa. Nämä teknoideat on tietysti sokerikuorrutettu tiedostavan woke-kulttuurin erikoiskielellä ja viittauksilla liberaaliin arvopohjaan.

Kuten brittitoimittaja Neil Clark aihetta kommentoi, pahinta tässä on, että ”suuren resetoinnin” ajatus pyritään myymään meille ikään kuin jonakin hyvänä ja positiivisena, edistyksellisenä tulevaisuudenvisiona. Jälleen on syytä kysyä, kuka tästä hyötyy?