Seuraava kirjoitus on yhdistelmä joistakin aiemmista kirjoituksistani, joissa olen käsitellyt koronavirusta. Tässä koosteessa kiteytyy tämänhetkinen näkemykseni aiheeseen.

Koronakriisin aikana on saatu nähdä, kuinka miltei kaikki maailman hallitukset olivat valmiita julistamaan maahansa poikkeustilan ja asettamaan kansalaisensa eriasteisiin karanteeniolosuhteisiin aivan kuin uutta, autoritaarisempaa aikaa ennakoiden. Monesta suusta ympäri maailmaa olemme saaneet kuulla, ettei ”mikään palaa enää ennalleen” ja meidän tulisi vain hyväksyä ”uusi normaali”.

Vallitseeko maailman näennäisesti erimielisten vallanpitäjien kesken konsensus siitä, mihin suuntaan ollaan menossa? Ovatko he edes ylimpiä vallanpitäjiä, vaiko vain kasvottoman globaalihallinnon nukkehallitsijoita? Ainoastaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on vähätellyt koronapandemiaa, mutta samaan aikaan myös syyttänyt viruksesta Kiinaa. Trump on sentään sanonut, ettei ihmisten pidä antaa koronaviruksen hallita elämäänsä.

Vaikka suurin osa koronavirukseen sairastuneista on saanut vain lieviä tai kohtalaisia oireita, eikä heidän ole edes tarvinnut hakeutua hoitoon, on pandemialla pelottelua jälleen jatkettu kesän rennomman vaiheen jälkeen. ”Toista aaltoa” on odotettu ja nyt rajoitustoimia on otettu taas käyttöön eri maissa. Maskin käyttö puhuttaa Suomessakin, samoin ravintoloiden aukioloaikojen kaventaminen. Mediapelottelu jatkuu ja epäilemättä uusien poikkeusolojen aikana kulisseissa tehdään taas erinäisiä siirtoja.

Reaktio koronavirukseen oli liioiteltu, kuten Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukašenko on yhtenä harvoista johtajista uskaltanut ääneen sanoa. Lukašenko arvioi aiemmin, että globaali eliitti on pandemian varjolla täyttänyt taskujaan vain lisää, kaatuvista talouksista välittämättä. Hänen mielestään maailmaa manipuloidaan ja uudelleen järjestellään viruksen varjolla. Ei ihme, että ”Euroopan viimeisen diktaattorin” niskuroivaan hallintoon kohdistettiin värivallankumous.

Talouskriisi on tehnyt tuloaan jo pidemmän aikaa, mutta ihmisillä tuntuu olevan lyhyt muisti. Vaikka jokainen talouden sektori on viime vuosina vain heikentynyt, väitetään nyt kaiken olleen kunnossa ennen pandemiaa. Suurin osa taloustieteilijöistä, jotka vuosien ajan ennakoivat talouskriisiä, syyttävätkin nyt virusta, aivan kuin yhteistä käsikirjoitusta noudattaen. Talouden syöksykierre tulee olemaan seurauksiltaan koronaviruksen ”aaltoja” pahempi, eikä sitä pysäytetä ihmisiä pelottelemalla ja sulkutoimilla.

Onko koronapandemian ja talouskriisin yhdistelmä vanhan eliitin viimeinen epätoivoinen yritys pitää valta käsissään? On esitetty, että olisimme siirtymässä ”lännen jälkeiseen aikaan”; uusi postliberaali järjestys on muotoutumassa. Ikävämpi vaihtoehto on, että Kiina, Venäjä, Yhdysvallat ja muutkin maat toteuttavat vain rockefellerien vuosikymmeniä sitten luomaa suunnitelmaa.

Paljon on jo spekuloitu, millainen on koronaviruksen jälkeinen aika. Valtion rooli on poikkeusoloissa korostunut. Koronakammoiset kansalaiset ovat valmiita hyväksymään yhä uusia rajoituksia ja toimenpiteitä, kun ne perustellaan terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.Tulevaisuuden yhteiskunnassa kansalaisten oikeuksia tullaan rajoittamaan vielä lisää ja huipputeknologia mahdollistaa yhä tehokkaamman valvontayhteiskunnan syntymisen. Tämä toteutunee niin lännessä kuin idässä.

Jos yhden prosentin eliitti on tavallisia kansalaisia useita askelia edellä, lähitulevaisuus tuo tullessaan Kiinan tyylisen sosiaalisen luottoluokitusjärjestelmän myös meille. Paljon puhutaan myös rokotuksista, digitaalisesta rahasta, sekä ihmisten ympärivuorokautisesta valvonnasta tekoälyteknologian avulla. Tällaisesta näkemyksestä käytettiin CIA:n oppikirjassa nimitystä ”salaliittoteoria”, mutta se voi olla pian totisinta totta.

Toki vastarintakin on noussut ja ihmisjoukot ovat osoittaneet mieltään rajoituksia vastaan eri maissa. Silti pandemiaprojekti jatkuu; vertailun vuoksi esimerkiksi kausi-influenssa ei ole aiheuttanut samanlaisia toimia, mutta ”tolkun ihmiset” laittavat kiltisti maskin naamalleen, eivätkä sorru foliohattuiluun. Aldous Huxleyn uusi uljas maailma, globaali totalitaristinen yhtenäisvaltio, on jo tietyssä mielessä todellisuutta.

Loppupelissä ei ole tärkeää, onko koronavirus alkuperältään luonnollinen vai ihmisen luoma. Globaali eliitti käyttää koronakriisiä joka tapauksessa hyväkseen. Kapitalismin ”resetointia” odottaneet eivät varmaan tulleet ajatelleeksi aivan tätä, mutta globaalista sääntelystä ja institutionaalisista muutoksista tullaan kuulemaan vielä lisää. Samalla kun ihmisille vakuutellaan, että ”kyllä tämä tästä”, eliitti laskee perustaa kylmälle transhumanismille.

Koronavirus ei millään tavoin oikeuta nykyisenlaisia arkielämää rajoittavia toimenpiteitä. Huolimatta terveysviranomaisten ponnisteluista määritellä melkein mikä tahansa kuolema ”koronakuolemaksi”, loppulukema tulee aikanaan kertomaan koko tarinan. ”Asiantuntijat” ovatkin jo perääntyneet pahimmista ennusteistaan. Esitys ei ole vielä täysin ohi, mutta päättyisikö korona-show Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen? Jos näin käy, mitä sitten tapahtuu? Onko pandemiaharjoitus vain esimakua tulevasta?