Länttä hallitsevan vanhan eliitin palvelija Boris Johnson sanoo, että Britannian tulisi taputtaa käsiään suosionosoituksellisesti pankkiireille.

Samalla Johnson ilmoitti, ettei lupaa maan sairaanhoitajille palkankorotusta.

Pääministeri paljasti Dudleyssa pitämässään puheessa suunnitelmansa, miten Britannia raivaa tiensä ulos koronakriisistä. Hän aikoo poistaa kaavoitusrajoitukset ja investoida viisi miljardia puntaa infrastruktuurihankkeisiin.

Vaikka Johnsonin suunnitelmia pidettiin esimerkkinä ”hallituksen väliintulosta”, hän totesi, ”ystäväni, minä en ole kommunisti. Uskon, että hallituksen tehtävänä on luoda olosuhteet vapaiden markkinoiden yritystoiminnalle.”

Boris ilmeisesti tajusi möläytyksensä johtavan kielteisiin tulkintoihin, joten hän lisäsi, että ”tietenkin taputamme myös sairaanhoitajien puolesta, mutta tämä hallitus on kiitollinen myös niille, jotka tekevät terveydenhuollostakin mahdollista: osoitamme siis kiitollisuutta varallisuutemme luojille, kapitalisteille ja sijoittajille”.

”Loppujen lopuksi heidän halukkuudellaan ottaa riskejä omilla rahoillaan on ratkaiseva merkitys menestyksellemme tulevaisuudessa”, Boris nuoleskeli vielä lisää Lontoon Cityn eliittiä. Johnson onkin valokuvattu mentorinsa, lordi Jacob Rothschildin kanssa, tämän hulppean kartanon edessä.

Kun Johnsonilta tiedusteltiin, onko hän harkinnut julkisen sektorin työntekijöiden palkankorotusta, hän totesi ”ettei sitoutuisi siihen”. Tavallisen kansan asialla tämä eliitin juoksupoika ei siis ole.

Brexitistä huolimatta saarivaltio jatkaa myös siirtolaisten vastaanottamista. MI6:n ja CIA:n värivallankumous Hongkongissa epäonnistui Kiinan turvallisuuslakien tultua voimaan, joten nyt Britannia tarjoaa kansalaisuutta myös kolmelle miljoonalle hongkongilaiselle.

Pääministeri ei sulkenut pois veronkorotuksia koronaviruksesta palautumisen rahoittamiseksi, mutta hän ei aikonut ”hyökätä suuryrityksiämme vastaan” tai ”estää Lontoon Cityä menestymästä”.