Venäjän perustuslakimuutoksen sinetöivä kansanäänestys on saanut Suomenkin valta(vale)median jälleen täyteen infosotamoodiin.

Iltapäivälehdet ja muut julkaisut toistavat samaa viestiä siitä, että lakimuutoksen myötä diktatorinen Putin voi jatkaa presidenttinä aina vuoteen 2036 asti, ellei hän sitten siirry nyt virallistettavan ”valtakunnanneuvoston” johtoon.

Jälleen tyypilliset Venäjän vastaista propagandaa suoltavat toimittajat, kuten esimerkiksi Kreeta Karvala, käyvät ylikierroksilla. Suomen pitää olla entistä valppaampi ”kasakka-Venäjän” suhteen, varoittelee Karvala Iltalehden pääkirjoituksessa. Lähipäivinä tulemme näkemään varmasti tukuittain vastaavia sapekkaita kirjoituksia ja ulostuloja eri medioissa.

Perussuomalaisen kansanedustajan eduskunnassa pitämästä vieraslajipuheesta tuli jokin aika sitten iso kohu ja puhuja tuomittiin laajasti. Kuitenkin Venäjään ja venäläisiin kohdistuvilla, yhtä lailla rasismia henkivillä lausunnoilla, näyttää olevan virallisen Suomen hyväksyntä; onhan jopa presidentti Niinistö näyttänyt tässä toistuvasti esimerkkiä.

Mutta palataksemme perustuslakiuudistukseen, kaikkein karmeinta tässä Karvalan kaltaisten liberaalien mielestä tuntuu olevan se, että Venäjän lakiin lisätään nyt ”konservatiivisempia kohtia”, kuten maininta ”avioliitosta naisen ja miehen välillä” sekä ”usko Jumalaan”. Tämä jos mikä on omiaan ärsyttämään dekadenttia länttä, jossa seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja vihainen feminismi tuntuvat menevät kaiken edelle.

Venäjän perustuslakiin sisällytetään myös sosiaalipoliittisesti tärkeitä kohtia minimipalkasta ja eläkkeiden vuosittaisesta indeksikorotuksesta, joita monet kansalaiset ovat odottaneet. Venäjä voi myös vastaisuudessa jättää noudattamatta kansainvälisiä sopimuksia, jos ne ovat ristiriidassa oman maan lakien kanssa (näinhän esimerkiksi Yhdysvallat on toiminut aina, mutta Venäjän pitäisi suomalaistoimittajien mielestä toimia toisin?).

Karvala ennakoi, että Venäjällä on edessään vaikeat vuodet, koska ”demokratia on näivettynyttä”. Maan romahdusta on povattu suomalaisessa mediassa jo vuosikymmenten ajan, mutta ei vain kaadu tuo ”arvaamaton” naapurimme. Talous ei sakkaa samaan tyyliin kuin Euroopassa ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Yhdysvallat on itse hajoamisen partaalla. Eikö olisi jo aika uskoa, ettei liberaalidemokratia ole ainoa tai edes paras vaihtoehto valtion rakentamiselle?

Joka tapauksessa Lännen™ infosoturi Karvala vaatii, että Suomen pitää ”varautua entistä paremmin Venäjän toimiin”, kuten ”mahdollisiin rajaongelmiin, historian vääristelyyn ja erilaisiin hybridivaikuttamisyrityksiin”. Luulisi, että tunne on jo molemmin puolinen, kun tarkastelee iltapäivälehtien lukuisia sensaationhakuisia Venäjä-lööppejä, mutta Kremlissä ollaan yllättävän pitkämielisiä loukkausten suhteen.

Kuitenkin ihan tavallisilta kansalaisilta kuulee tasapainoisempiakin arvioita, joiden mukaan Putin on ollut Suomen kannalta hyvä presidentti. Vakaus on säilynyt jo parin vuosikymmenen ajan. Venäjälle riittää, ettei Suomi liity Natoon, muuten voimme tehdä kuten parhaaksi näemme. Kaupankäynnin normalisointia ja pakotteiden poistoa odottaa jo monikin suomalaisyrittäjä. Muukin kulttuurivaihto olisi suositeltavaa, mutta suomalaisia on ”lännetetty” siihen malliin, että median yllyttämä nuiva suhtautuminen jatkunee. Politiikkaa, kuten televisiosarjoja, seurataan vain ”jenkkitahtiin”.

Suomi kuuluu yhteisen rajan omaavana Venäjän vaikutuspiiriin, eikä tilanne tule siitä muuttumaan. Venäjää ei kuitenkaan kiinnosta, miten sen naapurimaat järjestävät sisäpolitiikkansa, kunhan niiden ulkopoliittiset kytkökset eivät luo uhkaa Venäjälle. Hybridivaikuttamiseen valjastettu media ja verkkotrollit yrittävät epäuskottavasti väittää, että Venäjällä suunnitellaan jo Suomen alueiden kahmimista (osaksi jo ennestään maapinta-alaltaan maailman suurinta valtiota?).

Syy siihen, miksi lännen media on jo pitkään demonisoinut Putinia, johtuu vain siitä, ettei tämä Jeltsinin seuraajakseen valitsema johtaja ollutkaan valmis alistamaan Venäjää länttä hallitsevan eliitin käsiin ja lahjoittamaan pois maan luonnonvaroja. Venäjän valtiokoneisto teki tietysti kompromissiratkaisuja, mutta yksimielisyys vallitsi siitä, että Venäjä pidettäisiin vakaana ja suurvaltastatuksesta ei luovuttaisi.

Viime aikojen tapahtumat ja mielenosoitukset länsimaissa vain korostavat kontrastia romahtavan lännen ja Venäjän välillä. Patriot-puistoon Moskovan ulkopuolelle rakennettiin vastikään uusi, Venäjän asevoimille omistettu komea katedraali. Rzhevin kaupungissa Länsi-Venäjällä paljastettiin myös vaikuttava toisen maailmansodan monumentti. Nämä toimet nähdään meillä tietenkin vain varoittavina esimerkkeinä Venäjän militarismista ja kansallishenkisyydestä.

Kesäkuussa 2019 Financial Times-lehteen haastateltu Putin korosti eroa Venäjän ja lännen välillä sanoen suoraan, että liberalismin aate on ”menettänyt merkityksensä”. Putinin mukaan selvä enemmistö ihmisistä vastustaa leväperäistä pakolaispolitiikkaa sekä seksuaalivähemmistöjen arvoista luotua oppia, jolla yritetään aivopestä jo lapsiakin.

Toisin kuin länsimaissa, joissa eliitin tukemat väkivaltaiset anarkistit ja rotuaktivistit riehuvat vanhaa tuhoten, Venäjällä menneisyyttä ja historiaa kunnioitetaan, eikä sitä hävetä tai yritetä hävittää. Tällaisella itsevarmalla politiikalla ja tietoisuudella varustettu kansakunta osoittaa olevansa sivilisaatiovaltio, jonka ei tarvitse ottaa vaikutteita ylimielisestä ja itsetuhoisesta lännestä. Tilanne on jo pikemminkin päinvastainen.