Sadat Saudi-Arabian kuningashuoneen jäsenet ovat saattaneet saada koronavirustartunnan, kirjoittaa The New York Times.

Lehti kertoo saaneensa vahvistuksen huhulle, jonka mukaan Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin kuvernööri, prinssi Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, olisi joutunut tehohoitoon koronaviruksen vuoksi.

Al-Saudin sukua hoitavan King Faisalin erityissairaalan lääkärit ovat valmistautuneet ottamaan vastaan jopa 500 kuningasperheen jäsentä tai heidän läheisiään. The New York Times kertoo, ettei mahdollisten potilaiden lukumäärää vielä tiedetä, mutta sairaala on korkeassa hälytystilassa.

35 miljoonan asukkaan öljyvaltio on yksi maailman rikkaimmista maista. Maata hallitsee Yhdysvaltojen ja länsimaiden tuella al-Saudin kuningassuku, johon kuuluu tuhansia prinssejä. Rikkaan hallitsijasuvun jäsenet matkustelevat ympäri maailmaa. Ensimmäiset kuningashuoneen tartunnat ovatkin tulleet ulkomaan tuliaisina.

Kuningashuoneen korkea-arvoisimmat jäsenet eivät ole kansan tukena etulinjassa. 84-vuotias kuningas Salman on eristäytynyt palatsisaarelle lähelle Jeddan kaupunkia Punaisellamerellä. Saudi-Arabian tosiasiallinen johtaja, kruununprinssi Mohammed bin Salman, on puolestaan vetäytynyt saman meren rannalla sijaitsevaan syrjäiseen piilopaikkaan.

Saudi-Arabiassa on tilastosivusto Worldometerin mukaan varmistettu jo yli neljätuhatta koronavirustartuntaa ja liki kuusikymmentä tautiin liitettyä kuolemantapausta. Lukumäärä tulee varmasti vielä kasvamaan, vaikka kuningaskunta käynnistikin tiukat poikkeustoimet epidemian ehkäisemiseksi maaliskuun alussa.

Myös muslimien pyhiinvaellus Mekkaan on tänä vuonna vaarassa jäädä väliin. Islaminuskon mukaan jokaisen muslimin tulisi tehdä pyhiinvaellus vähintään kerran elämässään, jos he ovat siihen fyysisesti ja taloudellisesti kykeneväisiä. Arviolta 2,5 miljoonaa ihmistä osallistui hajj-pyhiinvaellukseen Saudi-Arabiassa viime vuonna.