Joulukuussa 2019 alkoi Wuhanin maakunnassa Kiinassa epidemia, jonka aiheuttaja on ihmiselle uusi koronavirus. Virus on sittemmin levinnyt maailmanlaajuisesti.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi viime keskiviikkona, 11. päivä maaliskuuta. Philip Giraldi kysyy, mikä tai kuka mahtaa olla koronaviruksen takana?

Covid-19-nimeä kantava koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektioita ja keuhkokuumetta. Osalla tartunnan saaneista infektio on vakava. Oireet muistuttavat alkuvaiheessa minkä tahansa hengitysteiden virusinfektion oireita: sairastuneella esiintyy kuumetta, yskää, hengitysvaikeuksia, lihaskipuja, väsymystä ja päänsärkyä.

Giraldin mukaan useat raportit antavat ymmärtää, että virus sisältää komponentteja, joita ei esiinny luonnossa. Jos tämä pitää paikkansa, virus on voitu kehittää laboratorio-oloissa. Lännessä on ehdotettu, että virus olisi vahingossa karannut kiinalaisesta, vaarallisia virustauteja tutkivasta laboratoriosta Wuhanista.

On myös muita teorioita, Giraldi esittää. Koska Yhdysvallat on toistuvasti korostanut Kiinan kilpailukyvyn luomaa uhkaa amerikkalaiselle maailmanvallalle, on epäilty Washingtonin luoneen ja päästäneen viruksen irti, jotta Pekingin kasvavaa talousmahtia saataisiin heikennettyä. Giraldin mielestä on vaikea uskoa, että edes Trumpin hallinto tekisi jotain näin hullua, mutta tämäntyyppinen käytös ei olisi Yhdysvalloille täysin tavatonta.

Giraldi muistelee myös vertailun vuoksi, kuinka vuosina 2005-9 Yhdysvaltojen ja Israelin hallitukset kehittivät salaa haittaohjelman nimeltä Stuxnet. Sen oli tarkoitus vahingoittaa iranilaisia tietokonejärjestelmiä ja estää maan oletetun ydinaseohjelman eteneminen.

Stuxnetin tarkoitus oli vahingoittaa tietokoneita, ei tartuttaa ja tappaa ihmisiä, mutta se joka tapauksessa levisi pian Iranin ulkopuolelle, saastuttaen tietokoneita ainakin Kiinassa, Saksassa, Kazakstanissa ja Indonesiassa.

Giraldi mainitsee myös israelilaisten tiedemiesten roolin koronaviruksen kohdalla. Israelilainen instituutti väittää kehittäneensä jo pian käyttövalmiin rokotteen koronavirusta vastaan. Instituutti väittää tehneensä tutkimustyötä jo neljän vuoden ajan.

Jotkut kansainvälisen tiedeyhteisön jäsenet suhtautuvat israelilaisväitteisiin epäillen. Heitä arveluttaa, miten on mahdollista kehittää rokote tautiin, joka on tullut esiin vasta näin lyhyen ajan sisällä? Vaikka rokote olisikin jo kehitetty, normaalisti sitä täytyy testata lääkkeen tehokkuuden ja sivuvaikutusten selvittämiseksi. Tällainen prosessi kestää ainakin yli vuoden, pitäen sisällään sairastuneille tehtyjä testejä.

Jos otetaan huomioon mahdollisuus, että Yhdysvalloilla on ollut sormensa pelissä koronaviruksen luomisessa, on hyvin todennäköistä että Israel on toiminut yhteistyökumppanina projektissa, Giraldi väittää. Jos he ovat olleet mukana viruksen luomisessa, se selittäisi myös miksi tautiin on saatu kehitettyä jo vastalääkekin.

Koronaviruksen ilmaantumisella on poliittiset seurauksensa, eikä pelkästään Kiinassa. Donald Trumpia syytetään valehtelemisesta virusasiassa ja politiikan asiantuntijat ovat jo luoneet useita skenaarioita siitä, miten tämä saattaa vaikuttaa Yhdysvaltojen tuleviin presidentinvaaleihin.

Jos talous jatkaa alamäkeään yhdessä osakemarkkinoiden kanssa, se heijastuu pahoin Trumpiin, olipa hän todellisuudessa syypää tai ei. Samoin voi käydä, jos viruksen leviämistä ei saada kuriin. Demokraatit ovat jo puhuneet terveydenhuollon uudistamisen puolesta.

Aiheeseen liittyy myös ulkopoliittisia kysymyksiä. On vaikea selittää, miksi koronavirus on Kiinan jälkeen iskenyt pahiten Iraniin, joka määritellään sekä Yhdysvaltojen että Israelin viholliseksi. Iranin koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan. Epävirallisten raporttien mukaan koronavirukseen on Iranissa kuollut jo yli sata ihmistä, mukana poliittista johtoa, vallankumouskaartilaisia sekä uskonoppineita. Todellinen uhriluku lienee suurempi.

Viisi Iranin parlamentin kansanedustajaa on saanut viruksen, samoin joukko muita valtion virkamiehiä, heidän joukossaan Iranin vaikutusvaltaisin nainen, varapresidentti Masoumeh Ebtekar sekä varaterveysministeri Iraj Harirchi. Korkea-arvoisin koronaviruksen iranilaisuhri on ajatollah Khamenein neuvonantaja, 71-vuotias Mohammad Mirmohammadi.

Giraldin mukaan Yhdysvalloissa on ilakoitu iranilaiskuolemista. Washingtonissa päämajaansa pitävän, mutta läheisiä kytköksiä Israelin hallintoon omaavan, Foundation for Defense of Democracies-ajatushautomon toimitusjohtaja Mark Dubowitz on siteerannut Twitterissä uutistoimisto Bloombergin kirjoitusta, jonka mukaan ”koronavirus on tehnyt [Iranissa] sen, mihin Amerikan talouspakotteet eivät pystyneet”. Tällaiset kommentit on tuomittu Iranissa ”häpeällisinä ja epäinhimillisinä”.

Giraldi esittelee eri vaihtoehtoja koronaviruksen suhteen. Joko se syntyi luonnollisesti, tai se luotiin laboratoriossa joko Kiinassa, tai jopa Israelissa tai Yhdysvalloissa. Jos kyseessä on Israel ja/tai Yhdysvallat, virus on tarkoitettu biologiseksi aseeksi, joka suunnataan vihollisiksi miellettyjä valtioita vastaan.

Giraldi epäilee, että koronavirusta on vaikea saada kuriin ja on selvää, että tuhannet ihmiset tulevat menettämään henkensä taudin seurauksena. Valitettavasti, kuten Stuxnet-tietokoneviruksen ollessa kyseessä, vapaaksi päässyttä henkeä on vaikea saada takaisin pulloon.

Giraldin väitteet eivät ole täysin epäuskottavia. Hän ei kuitenkaan mainitse, että koronaviruksen varjolla lännen globalistieliitti saattaa pyrkiä talouden resetointiin ja totalitaarisen ”maailmanvaltion” luomiseen ennen kuin uusi, moninapaisempi maailmanjärjestys nousee. Financial Times on vaatinut jo talousjärjestelmän ”nollaamista”, jotta kapitalismi säilyisi hengissä. Miten käynee?