Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin mielestä ei ilmeisesti ole tarpeen ryhtyä koronaviruksen vastaisiin varotoimiin.

Hän osoitti tämän valvomalla tällä viikolla sotaharjoituksia ilman kasvosuojusta, jota vanhemmat upseerit hänen vierellään käyttivät.

Pohjois-Korean keskusuutistoimiston julkaisemassa valokuvassa Kim nähdään seuraamassa tykistöharjoituksia. Pohjois-Korean päämies esiintyi ilman suojamaskia, mustaan nahkatakkiin ja karvalakkiin sonnustautuneena.

Lännen mediassa ”erakkovaltioksi” kutsutussa Pohjois-Koreassa ei ole vahvistettuja raportteja koronavirustartunnoista, mutta maan läheisyys taudin kiinalaiseen keskukseen on saanut hallituksen lisäämään valppautta rajalla ja valmistautumaan mahdollisiin karanteenitoimenpiteisiin.

”Kaikki valtion työntekijät jakavat kansalaisille tietoa taudin maailmanlaajuisesta leviämisestä sekä ennaltaehkäisy- ja hoitopolitiikasta”, Korean demokraattisen kansantasavallan virallinen uutistoimisto raportoi. Lännessä uutisoidaan Venäjän toimittaneen pohjoiskorealaisille välineitä koronavirustestejä varten.

Kim esiintyi julkisuudessa ilman kasvosuojusta myös aiemmin maanantaina, seuratessaan armeijansa ohjuskokeita. Eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap on raportoinut, että Pohjois-Korea ampui tuolloin kolme tunnistamatonta ammusta mereen. Laukaisupaikka sijaitsee Pohjois-Korean itärannikolla Sondokin kylässä.