Talouslehti Financial Times toteaa pääkirjoituksessaan, ettei ”Eurooppa voi ignoroida pakolaiskriisiä”.

Finanssieliitin omahyväinen julkaisu väittää myös, että ajatus ”linnake-Euroopasta” on illuusio, joka ei tule toteutumaan. Rajoja ei saa laittaa kiinni.

Lehden mukaan Euroopan pitää huolehtia uusista tulokkaista. Euroopan unioni tulee kohtaamaan yhä uusia siirtolaisaaltoja ja turvapaikanhakijoita tulee euromaihin vielä vuosikymmeniä tästä eteenpäin. Tällaiseen tulevaisuuteen natiivien on syytä tottua.

Amerikkalainen kirjailija ja kolumnisti Patrick Buchanan kysyy, voiko Eurooppa estää tätä ei-toivottua invaasiota? Financial Timesin toimituksen mielestä Euroopan on ”oltava realistinen” ja tarjottava siirtolaisille ja turvapaikanhakijoille ”laillisia reittejä” Eurooppaan.

Buchanan ihmettelee, mikä älynväläys sai Financial Timesin puolustamaan Turkin presidentti Erdoğanin hybridisodankäyntiä Eurooppaa vastaan? Erdoğan on yrittänyt kiristää EU:lta paitsi lisää rahaa, myös unionin tuen Turkin sotilaalliselle interventiolle Syyriassa, jotta Assad ei saisi haltuunsa Idlibin provinssia ja voittaisi koko sotaa.

Woodrow Wilsonin ulkopolitiikan aatteelliset perilliset yrittivät syrjäyttää Assadin ja tehdä Syyriasta ”turvallisen demokratialle” (toisin sanoen, lännen hyväksikäytölle). Onneksi Syyria sai puolelleen Venäjän, Iranin ja Libanonin Hizbollah-liikkeen, muuten angloamerikkalaissionistien suunnitelma olisi jo toteutunut ja Syyriasta olisi todennäköisesti tullut uusi Libya.

Buchanan katsoo ajassa hieman taaksepäin ja kertaa Yhdysvaltojen toimia Lähi-idässä. George W. Bush opastettiin hyökkäämään Irakiin. Barack Obama suostuteltiin kaatamaan Libyan johtaja Gaddafi, sekä aloittamaan vallanvaihtoyritys myös Syyriassa. Obama määräsi myös amerikkalaisjoukot tukemaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin sotaretkeä Jemenissä.

Mitä länsi on saavuttanut näillä Lähi-idän sodilla, Buchanan kysyy. Syyriassa ja Jemenissä amerikkalaiset ovat auttaneet luomaan kaksi maailman suurinta humanitaarista katastrofia. Libyassa saatiin voimaan viidakon lait, orjakauppa ja uusi sisällissota. Irakin maaperää käytetään nyt taistelussa Irania vastaan, vaikka Irakin hallitus on vaatinut amerikkalaisjoukkoja poistumaan maasta.

Afganistanissa on neuvoteltu rauhasta Taliban-liikkeen kanssa, jota vastaan Yhdysvallat yhdessä euromaiden ”rauhanturvaajien” kanssa on sotinut jo useamman vuosikymmenen ajan. Saako Trumpin hallinto pestyä veriset kätensä tästä ”uudesta Vietnamista”, vai korvataanko armeija vain palkkasotureilla sekä CIA:n likaisilla operaatioilla? Oopiumin tuotanto Afganistanissa jatkuu, vaikka Taliban-liike yrittikin sitä kitkeä.

Yhdysvallat on käynyt viittä sotaa yli kahden vuosikymmenen ajan. Siinä ajassa se on menettänyt Buchananin mukaan seitsemäntuhatta sotilasta ja neljäkymmentätuhatta on haavoittunut. Valtion varat on tuhlattu sodankäyntiin, jonka seurauksena on kuollut satoja tuhansia afgaaneja ja arabeja. Miljoonat ihmiset on revitty kotiseuduiltaan ja ajettu maailmalle.

Financial Times tekopyhäilee, että Euroopalla on ”moraalinen velvollisuus” huolehtia pakolaisista, joita nämä sodat ovat luoneet. Mutta jos EU avaa ovensa afrikkalaisten ja arabien loputtomalle virralle, millä ilveellä Euroopan maat kykenevät elättämään ja assimiloimaan kaikki nämä ihmiset?

Tuleeko näistä pakolaisista ja turvapaikan hakijoista ennen pitkää ”hyviä eurooppalaisia”, Buchanan pohtii. Vai luovatko he vain omia yhteisöjään Euroopan suurkaupunkeihin, jatkaen elämäänsä samaan tyyliin kuin aiemmissa kotimaissaan Afrikassa ja Lähi-idässä? Tässä vaiheessa pitäisi olla jo idealisteillekin selvää, että maahanmuutosta on tehty yhteiskunnallisen muutoksen ase.

Viimeisen puolen vuosituhannen historia kertoo sivilisaation noususta ja laskusta. Espanja, Iso-Britannia, Ranska, Portugali ja sitten Belgia, Italia, Saksa ja Yhdysvallat, uskoen oman sivilisaationsa paremmuuteen, menivät kaikkialle maailmaan luodakseen imperiumejaan ja hallitakseen muita kansoja ja heidän luonnonvarojaan.

Kahden maailmansodan jälkeen näiden imperiumien edustajat omaksuivat liberalismin, joka julisti kaikkien kansojen, rotujen, uskontojen, kulttuurien ja sivilisaatioiden tasa-arvoisuutta. Tasa-arvoideologian ja lumedemokratian myötä imperiumit siirtokuntineen siirtyivät taantumuksellisina reliikkeinä historiaan, pienen ylikansallisen talouseliitin pysyessä kuitenkin todellisen vallan kahvassa.

Nyt näiden vieraiden kansojen ihmismassat, tyytymättöminä omien maidensa elintasoon, selkkauksiin ja vallanpitäjiin, ovat päättäneet tulla Eurooppaan nauttimaan eduista, joita heillä ei ole kotimaissaan. Liberalismi, jota Buchanan kutsuu ”läntiseksi itsemurhaideologiaksi”, vaatii Euroopalta, että kaikki tulijat olisi otettava vastaan, niin nyt, kuin myös tulevina vuosikymmeninä.

Joidenkin mielestä on oikein, että EU-maat, jotka ovat avustaneet lännen taustalla vaikuttavaa eliittiä sotatoimissa eri puolilla maailmaa, joutuvat nyt ottamaan vastaan siirtolaisvirrat. Kuitenkin etupäässä vain tavalliset kansalaiset joutuvat kärsimään päättäjien toimista, kuten nähtiin vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen.

Eilispäivän kolonialisteista on tulossa huomisen kolonisoituja, Buchanan toteaa ja kysyy: näinkö Eurooppa lakkaa olemasta? Jos Euroopan unioni ei kykene vastaamaan tähän haasteeseen yhdessä, olisiko aika tehdä tarvittavia kansallisia ratkaisuja?