Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence käytti puheenvuoron Israelin Holokaustifoorumilla ja vertasi Iranin islamilaista tasavaltaa Natsi-Saksaan.

Pence puhui torstaina Jerusalemissa, jonne valtionjohtajat ja muut arvovieraat olivat kokoontuneet muistamaan holokaustia sekä Auschwitzin vapauttamista.

Kuten muutkin johtajat, varapresidentti Pence vaati kaikkia ”seisomaan yhdessä antisemitismiä vastaan”. Pence käytti tilaisuutta hyväkseen mustamaalatakseen samalla Irania, Yhdysvaltojen ja Israelin poliittista vihollista.

”Meidän täytyy pysyä vahvoina antisemitismin johtavaa valtiovaltaa vastaan”, Pence jylisi. ”Maailmassa on yksi valtio, joka kieltää holokaustin ja haluaa pyyhkiä Israelin pois kartalta”, hän jatkoi, toistellen tyypillisiä Iranin vastaisia iskulauseita. ”Maailman täytyy vastustaa Iranin islamilaista tasavaltaa”, Pence vaati.

Ennen Penceä puhunut Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kehotti toimiin ”Teheranin tyranniaa” vastaan. Myös hän vertasi vakavalla naamalla ”Iranin uhkaa” Natsi-Saksaan.

Netanjahu valitti, ettei maailmassa ole vielä riittävän yhteistä asennoitumista ”planeetan antisemitistisintä regiimiä” vastaan, joka ”yrittää avoimesti kehittää ydinaseita ja tuhota ainoan juutalaisvaltion”. Netanjahun mielestä kaikkien valtioiden tulisi asettua Iranin vastaiseen rintamaan.

Tällainen paatos kuulostaa irvokkaalta, mutta tämän päivän sionistit ja heidän angloamerikkalaiset vasallinsa ovat näköjään valmiita aloittamaan vaikka kolmannen maailmansodan ”holokaustin muistamisen” varjolla.

Sekä Pence että Netanjahu jättivät tietenkin mainitsematta, että yksi muslimimaailman vanhimmista ja suurimmista juutalaisvähemmistöistä asuu Iranissa kaikessa rauhassa. Juutalaisilla on edustajansa myös maan parlamentissa. Itse asiassa Iranin juutalainen kansanedustaja tuomitsi kenraali Qassem Suleimanin murhan ”rikollisena tekona”.

Tällaiset faktat eivät tietenkään sovi sionistien narratiiviin, jossa juutalaista uhriroolia korostetaan vuosikymmenestä toiseen, vaikka samalla omia poliittisia päämääriä ajetaan kyseenalaisin keinoin, länsivaltojen kollektiiviseen syyllisyyden tunteeseen ja tukeen nojaten. Holokaustifoorumin perustaja, oligarkki Moshe Kantor, voi olla tyytyväinen.