Lännen globalistien vuonna 1971 perustama World Economic Forum, ”Maailman talousfoorumi”, on säätiö, joka järjestää vuosittaisen kokoontumisensa Davosissa, Sveitsissä.

Talousfoorumiin osallistutaan kutsusta. Läsnä on yleensä talousvaikuttajia, lukuisia valtionpäämiehiä, ministereitä, kansalaisjärjestöjen edustajia sekä yritysjohtoa.

Foorumin tilaisuuksissa keskustellaan ajankohtaisista maailmanlaajuisista aiheista. Vuoden 2020 teemat käsittelevät mm. ilmastonmuutosta, tasa-arvoa, kestävää taloutta ja teknologian sääntelyä. Tilaisuudessa on tänä vuonna pohdittu myös Yhdysvaltojen ulkopolitiikan tulevaisuutta.

Tapahtuma on tällä viikolla koonnut jälleen yhteen talouseliitin vaikuttajia ja heidän poliittisia lakeijoitaan. Maailmassa, jossa miljardööreihin ja kapitalismiin aletaan jo toden teolla kyllästyä, nämä rahavallan edustajat ovat lentäneet paikalle yksityiskoneillaan ilmaisemaan huolensa ilmastonmuutoksesta.

Tiistaina myös presidentti Trump piti puheensa talousfoorumilla. Se oli tyypillistä Trumpia eli sisälsi ”Amerikan lippuun käärittyä itsekehua, isoja valheita ja huijausta”, kommentoi Stephen Lendman kuulemaansa. Trumpin puhe ehkä puhutteli äänestäjiä kotimaassa ja heille hänen julkiset kommenttinsa ja twiittinsä olikin jälleen suunnattu.

Lendmanin mielestä Trumpin markkinoima ”great American comeback” koskettaa jo ennestään etuoikeutettua vähemmistöä, ei muita. Trumpin väitteet talouden noususta ovat kyseenalaisia. Pompööseistä puheista huolimatta, Valkoisen talon isäntä johtaa vihamielisen eliitin ja sotateollisen kompleksin raunioittamaa, banaanivaltioksi taantunutta ydinasevaltaa.

Valkoisen talon sisällä ja Davosin kuplassa kaikki on hyvin; ulkopuolella vallitsee miltei dystooppinen todellisuus. Ekonomisti David Rosenberg uskoo, että talouden taantuma tulee tänä vuonna ”viidenkymmenen prosentin todennäköisyydellä”. Joidenkin asiantuntijoiden mielestä uusi lamakausi on jo alkanut, sitä ei vain ole vielä tiedostettu. Yhdysvallat itse on ”kaikkien luottokuplien äiti”.

Lendman siteeraa ekonomisti John Williamsia, jonka mukaan finanssikriisin uhka on tosiasia. Hyperinflaation siemen saatettiin kylvää Yhdysvalloissa jo vuosikymmen sitten. Trumpin kehumat ”uskomattomat kauppasopimukset” Kiinan, Kanadan ja Meksikon kanssa ovat ”paljon melua tyhjästä”, eivätkä ne tule hyödyttämään tavallisia amerikkalaisia. Miten käy dollarihegemonian?

Kirjassaan Web of Debt, Ellen Brown kertoo, että ”finanssimaailman hämähäkinseitin kaltainen anonyymi verkosto pitää huolen siitä, että vain kourallinen ylikansallisia kuningaspankkiireja omistaa ja kontrolloi kaikkea: ihmisiä, yrityksiä, jopa valtioita”. Isoveli valvoo, mutta tuo isoveli onkin pankkiiri, joka varastaa kaikilta. Davosissa kokoontuva talousfoorumi on yksi tämän pankkieliitin luomus.

Tänä vuonna kutsu eliitin kokoontumiseen kävi myös Suomen ulkoministeri Pekka Haavistolle. Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Haaviston ohjelmaan kuului osallistuminen useampaan ”Afrikkaa käsittelevään keskusteluun mm. Afrikan Sarven tulevaisuudennäkymiin liittyen” sekä ”rauhanvälitykseen liittyviin tapaamisiin”.

Lisäksi Haavisto on ollut mukana paneelissa, jossa keskusteltiin ”EU:n geopoliittisesta roolista ja mahdollisuuksista vaikuttaa Kiinan ja Yhdysvaltojen rinnalla yhä jakaantuneemmassa maailmassa”. Ulkoministerillämme on lisäksi ollut ”useita kahdenvälisiä tapaamisia erityisesti kansainvälisten järjestöjen johdon sekä tapahtumaan osallistuvien ulkoministerien kanssa”.

Davosissa myös pääministeri Sanna Marin keräsi ”ennennäkemätöntä mediahuomiota”. Kansainväliset mediatalot ovat kilvan pyrkineet saamaan häneltä haastattelun. Marin on esiintynyt yhdessä Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren kanssa ja puhunut siitä, kuinka ”ilmastonmuutos on isoin riski ihmiskunnalle”.

Ilmastoagenda onkin globalisteille tärkeä vallankäytön väline, jolla ihmiskuntaa pyritään entisestään kontrolloimaan ja yhdenmukaistamaan; nähtäväksi jää, mitä uusia suunnitelmia alppikylän kabineteissa on tänä vuonna juonittu.