Ukrainalaisten oikeistoryhmien, kuten Asovan pataljoonan ja Oikean sektorin, (entisiä?) jäseniä on ollut mukana Hongkongissa Kiinan vastaisissa, Yhdysvaltojen tukemien \”demokratia-aktivistien\” mielenosoituksissa.

Luit aivan oikein: Ukrainan oikeistoaktivistit tukevat Yhdysvaltojen epävakauttamisoperaatiota Hongkongissa aivan kuten aiemmin Ukrainassakin.

Ukrainan vallankaappausta vuonna 2014 tukeneet oikeistoradikaalit ovat esiintyneet sosiaalisessa mediassa kuvissa, joissa he poseeraavat hongkongilaisten mielenosoittajien joukossa kiinalaisen itsehallintoalueen kaduilla. \”Hongkong otti meidät vastaan kuin sukulaiset\”, Serhii Filimonov hehkuttaa Facebook-seinällään.

Äärioikeistolaisilla \”voitto tai Valhalla\”-tatuoinneilla koristellut miehet osoittamassa mieltään demokraattisen \”vapauden\” ja \”Hongkongin puolesta\” kuulostaa äkkiseltään aika erikoiselta, mutta kun yhteinen nimittäjä on CIA:n peiteorganisaatio NED, National Endowment for Democracy, eivät tällaiset epäpyhät allianssit yllätä.

Kolme vuotta ennen vuoden 2014 vallankaappausta CIA:n peitejärjestö NED upotti 14 miljoonaa dollaria Ukrainan vallanvaihto-operaatioon. Kiinan vastaista toimintaa NED on harjoittanut Hongkongissa 1990-luvun puolivälistä lähtien, jo ennen kuin alue palautettiin Britannialta takaisin Kiinalle.

Polttopullon kuvalla varustettuihin mustiin t-paitoihin pukeutuneet ukrainalaismiehet kuvauttivat itseään myös tuhoutuneen Hongkongin teknillisen yliopiston edessä, jossa poliisi pidätti aiemmin yli tuhat mellakoivaa opiskelijaa, sekä takavarikoi polttopulloja ja räjähteitä.

Hongkongin aktivismia tukevalla ukrainalaisella \”Free Hong Kong Center\”-sivulla matkaa on selitelty \”liikkumisen vapaudella\” ja \”turismilla\”. Miesten aiemmat uusnatsiyhteydet tuomitaan, nyt he ovat vain \”oikeistoa lähellä olevia ukrainalaisia aktivisteja\”.

Samalla seinällä myös ukrainalainen \”liberaali demokraatti\”, Arthur Kharytonov, vertaa Euromaidania Hongkongin tapahtumiin ja sanoo, että \”Ukrainan ja Hongkongin yhteys on niin uskomaton ja voimakas\”.

Aiemmin hongkongilainen \”demokratia-aktivisti\” Joshua Wong vieraili Berliinissä, Saksassa ja poseerasi yhdessä Syyriassa toimineen White Helmets-järjestön johtohahmon, Raed Al Salehin, kanssa. Pienet ovat siis piirit näillä Washingtonin pikku apureilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s