Hongkongin oppositiojohtajat väittävät taistelevansa ”itsemääräämisoikeuden puolesta”, mutta todellisuudessa he toimivat yhteistyössä Washingtonin neokonservatiivien kanssa ”Yhdysvaltojen poliittisten ja taloudellisten etujen säilyttämiseksi”, kirjoittaa Ajit Singh.

Yhdysvaltojen senaatti hyväksyi yksimielisesti ”Hongkongin ihmisoikeus- ja demokratialain” 19. marraskuuta. Vaikka lain tarkoitusta perustellaan ​​äänekkäästi ”ihmisoikeuksien” ja ”demokratian” suojelemisella, lainsäädännön lähempi tarkastelu paljastaa Washingtonin Hongkongin toiminnan taustalla olevan amerikkamielisen agendan.

Humanitaarisen avun viittaan käärittynä senaatin lakiesitys tuo esiin talouspakotteiden uhan, jotta Washingtonin ulkopoliittisia intressejä voidaan soveltaa Hongkongiin ja manner-Kiinaan. Samaan aikaan lakiesitys sitoutuu ”turvaamaan amerikkalaisyritysten toiminnan Hongkongissa”.

Lainsäädäntö on osa amerikkalaisten neokonservatiivien ja Hongkongin johtavien oppositioaktivistien, kuten protestipoika Joshua Wongin, pitkäaikaista hanketta. Wong onkin ollut läsnä Washingtonin kokouksissa marraskuusta 2016 lähtien, kun pakotteita koskevaa lainsäädäntöä on kehitelty. Virallisen selityksen mukaan laki säädettiin ja hyväksyttiin Hongkongin aktivistien lobattua sitä Yhdysvalloille, vaikka ”aktivismi” taitaa olla alusta asti Washingtonin käsikirjoittamaa.

CIA:n peiteorganisaatio, National Endowment for Democracy (NED), joka on Yhdysvaltojen hallinnonvaihtokoneen moottori, rekrytoi Hongkongin oppositiojohtajat uuden Kiinan vastaisen rintaman hallitukseen, joka käyttää itsestään nimeä ”Hongkongin demokratianeuvosto”, HKDC. Mellakoinnin ja polttopullojen viskomisen jälkeen amerikkalaisten organisoiman ”protestiliikkeen” edustajia asettui ehdolle myös aluevaaleissa.

HKDC:n ”neuvonantajien” lista koostuu NED:in, George Sorosin Open Society-säätiön, Council on Foreign Relations- ja Freedom House-järjestöjen työntekijöistä, joten jälleen jäljet johtavat tuttuihin taustavaikuttajiin. Hongkongin demokratiailveilyn varjolla lännen globalisti-isännät pyrkivät saamaan otteen tästä Kiinan erityishallintoalueesta, joka on ollut aiemmin ”yksi maailman liberaaleimmista talouksista”.

Kiinan vastainen oppositio on kaiken aikaa väittänyt kamppailevansa hongkongilaisten puolesta, ja demokratialiikkeen keulakuva Wongia on lännen mediassa tituleerattu ”vapaustaistelijaksi”. Ennemminkin vaikuttaa siltä, että Wong ja hänen ryhmänsä ovat vain Washingtonin rekrytoimia näyttelijöitä edistämässä Yhdysvaltojen geostrategista agendaa ja Kiinan epävakauttamista.