Ajatollah Khamenei

Iranin korkein hengellinen johtaja, ajatollah Khamenei, väittää \”Yhdysvaltojen ja läntisten vakoiluverkostojen\” pyrkivän lisäämään epävakautta ja sekasortoa [Lähi-idän] alueen valtioissa.

Ajatollah Khamenei kertoi näkemyksensä keskiviikkona, armeijan kadettien valmistujaisseremoniassa Teheranissa, Khatam al-Anbian ilmavoimien akatemiassa.

Khamenei kuvasi \”turvattomuutta\” ja \”epävarmuutta\” [tulevaisuudesta] suurimpina uhkina, mikä maita voi kohdata, varoittaen vihollisen juonista islamilaista tasavaltaa ja sen naapurimaita kohtaan.

Nämä \”vihamieliset tahot\” ovat ajatollahin mukaan \”kaikkien tiedossa, ja ne koostuvat Yhdysvalloista ja länsimaisista tiedustelupalveluista, sekä tietyistä [Lähi-idän] alueen taantumuksellisista valtioista\”.

\”Nämä samat tahot ovat myös viimeaikaisten levottomuuksien takana\”, arvioi Khamenei, viitaten väkivaltaisiin mielenosoituksiin, jotka ovat pitäneet Irakia ja Libanonia otteessaan jo useiden viikkojen ajan.

Iranin korkeimman hengellisen johtajan mukaan Irakin ja Libanonin on syytä pysyä valppaana ja tiedostaa, että niiden viholliset pyrkivät romahduttamaan paikalliset yhteiskunnat; tavoitteena on luoda sekasortoinen valtatyhjiö noihin maihin.

Khamenei kehottaa irakilaisia ja libanonilaisia käyttämään \”legitiimejä kanavia\” poliittisille muutosvaatimuksille. Yhdysvaltojen, [Israelin] \”sionistiregiimin\”, ja länsivaltojen yllyttämä kuohunta ei muuta mitään yhteiskuntaa paremmaksi.

Khamenein mukaan myös Iran on aiemmin ollut vastaavanlaisten epävakautusyritysten kohteena, mutta maa on kyennyt estämään sellaiset juonet, kiitos kansalaisten aktiivisuuden ja armeijan valmiuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s