Tšetšeenijohtaja Ramzan Kadyrov

Tšetšenia on kouluttanut erikoisjoukkoja vastaamaan \”terroristijärjestö Isisin militanttien muodostamaan uhkaan\”.

Tšetšeenijohtaja Ramzan Kadyrovin mukaan terroristien iskuihin on varauduttu, \”mikäli heidän länsimaiset nukkemestarinsa päättävät lähettää heidät Syyriasta Venäjän Pohjois-Kaukasiaan\”.

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun mukaan Turkin operaatio kurdeja vastaan ​​Pohjois-Syyriassa on johtanut siihen, että kurdit ovat jättäneet vartioimatta terroristeja säilyttäviä vankiloita sekä leirejä, joissa on heidän perheenjäseniään. Šoigu ilmaisi huolensa siitä, että tämä voi aiheuttaa \”terroristien muuttoliikkeen takaisin kotimaihinsa\”.

Jotkut näistä lännen luomista Isis-taistelijoista olivat kotoisin Tšetšeniasta ja muista eteläisen Venäjän tasavalloista, mutta Tšetšenian presidentti Kadyrov sanoo, että \”heidän kannattaa miettiä kahdesti palaamistaan kotiseuduilleen\”.

\”Tšetšenia kykenee varmistamaan alueemme turvallisuuden. Meillä on koulutettuja erikoisjoukkoja sitä varten\”, Kadyrov kertoi Venäjän television haastattelussa. \”Emme ole sellaisia, kuin 1990-luvulla\”, Tšetšenian johtaja lisäsi, viitaten sen ajan radikaalien islamistiryhmien kapinayrityksiin.

Tšetšeenien johtaja totesi kuitenkin olevan mahdollista, että Pohjois-Syyrian vankiloista pakenevia terroristeja yritetään käyttää Venäjää vastaan. \”Yhdysvaltojen, Euroopan – lännen – tavoitteena on tuhota [Venäjän] suvereeni valtio. He ovat yrittäneet tehdä sen Tšetšenian, Ossetian, Georgian ja Ukrainan välityksellä, mutta he eivät tule koskaan onnistumaan, Kadyrov vakuutti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s