Globalistieliitin julkaisema talouslehti Financial Times on huolissaan ”liberaalin kapitalismin” kohtalosta. Niinpä se pyrkii nyt brändäämään rahavallan järjestelmää uusiksi ilmoittamalla, että kapitalismi tarvitsee ”resetointia”, nollausta.

Eliitin suosima peukaloitu systeemi on syvässä kriisissä, joten jotain on yritettävä. Sumuverho alkaa jo hälvetä, ja ihmiset huomaavat, ettei markkinatalous ja dekadentti liberalismin eetos, olekaan tuonut heille luvattua hyvinvointia ja vapautta. Vuosien 2008-2009 finanssikriisin jäljet näkyvät yhä, ja uuttakin taantumaa, ellei jopa romahdusta, ennustetaan.

Pääomapiirit halusivat levittää lonkeroitaan rajattomasti ja kahmia omaisuuden harvojen ja valittujen käsiin: tätä varten keksittiin työkaluksi globalisaatio, mutta lopulta ”kasvun” (eli tosiasiassa ahneuden) rajat tulivat vastaan. Vanha järjestys vetelee viimeisiään, eikä sen haiseva henki enää kulje. Vaurauden ja elintason paranemisen sijaan eriarvoisuus, köyhyys ja vastakkainasettelu ovat vain lisääntyneet.

Kapitalismia ei tietenkään haluta täysin poistaa kuvioista, vaan pelisääntöjä luvataan vain hienosäätää. Kyynisempi ajattelisi, että kyseessä on rahavallan kasvojen pelastus/kohotusprojekti. Elokuussa amerikkalaisten suuryritysten johtajat ilmoittivat sitoutuvansa parantamaan työntekijöiden palkkoja, lisäämään koulutusta, sekä sijoittamaan varojaan mm. ympäristönsuojeluun. Voitontavoittelu ei saa olla enää yritysten ainoa päämäärä, he julistivat.

Talouden alamäki on tuottanut myös liberaalia demokratiaa uhkaavia ilmiöitä. Olivat he sitten tosissaan tai eivät, kansallisten intressien ajamista peräänkuuluttavat poliitikot ovat suositumpia kuin yhden prosentin etuja ajavat kokoomus-ruotsalaiset ja muut kosmopoliitit. Globalisaation kyseenalaistaminen on kasvanut; tämä ei ole jäänyt koroillaan eläviltä kapitalisteiltakaan huomaamatta. Tulevaisuus saattaa pelottaa, vaikka rahalla saakin vielä ostettua vaikutusvaltaa ja turvallisuutta.

Samaan aikaan uuden, multipolaarisen järjestyksen asiamiehet ovat nousseet esiin lännen hybridisodankäynnistä ja sen (vale)mediakoneiston mustamaalauksesta huolimatta. Taloudelliset, poliittiset ja geopoliittiset siirrot tekevät tehtävänsä, joten lännen finanssipiireillä on kiire pelastaa, mitä pelastettavissa on, ja esittää katumusta ja mielenmuutosta.

Markkinataloutta on Financial Times-lehden mielestä ”tarpeellista uudistaa, jotta se voidaan säilyttää”. Eliitti esittää, että nyt tarvitaan ”parempaa kapitalismia”, vaikka juuri kapitalistinen talousjärjestelmä on tähänkin asti ollut se ongelmien alkusyy. Uusitulla agendalla yritetään säilyttää saavutettu valta-asema, mutta onko jo liian myöhäistä? Toivottavasti on.