Iranin korkein matkailuviranomainen sanoo, että maassa on pian vieraillut kaksikymmentä miljoonaa turistia huolimatta Yhdysvaltojen painostuspolitiikasta, jolla yritetään estää ulkomaalaisia ​​vierailemasta Iranissa.

Vapaan maailman eriskummallisessa esikuvamaassa, Yhdysvalloissa, FBI:n työntekijät ovat vierailleet jopa Iraniin konferenssimatkaa suunnittelevien kansalaisten luona, ja yrittäneet painostaa heitä luopumaan matka-aikeista.

Vastikään perustetun kulttuuriperintö-, matkailu- ja käsityöministeriön asioiden hoitaja Ali Asghar Mounesan sanoo, että turismitilanne Iranissa on hyvä: matkailuala kukoistaa sekä paikallisten että ulkomaisten matkailijoiden suhteen.

”Aikaisemmin historiallisia rakennuksia tuhoutui, eikä budjettimme riittänyt kaikkien muinaisten monumenttien ylläpitoon, mutta nyt ne ovat suojelukohteita, ihmisten aktiivisen panoksen ansiosta. Iranin matkailuala on muuttunut tuottavaksi liiketoiminnaksi”, Mounesan kertoo.

Hänen mukaansa Iranissa on vieraillut peräti 7,8 miljoonaa turistia vuoden sisällä maaliskuuhun 2019 saakka laskettuna, ja matkailusta saadut tulot olivat noin 18-20 miljardia dollaria. Jokainen ulkomainen turisti vahvistaa Iranin taloutta, mikä varmasti ärsyttää Trumpin hallintoa ja Israelia. Turistien määrä on kasvanut 40 prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä vuotta aiemmasta.

Iranin matkailua ovat edistäneet myös internetistä löydettävissä olevat, positiiviset matkakertomukset, joissa länsimaiset matkailijat ovat todenneet, että Iran on kaikesta angloamerikkalaisen valta(vale)median propagandasta huolimatta turvallinen ja kiehtova matkakohde. Paikalliset asukkaat ovat myös tunnettuja vieraanvaraisuudestaan. Matkailijaa kehotetaankin unohtamaan stereotypiat, joita hän on uutisissa Iranista kuullut.