Kuten eräs amerikkalainen politiikan seuraaja sosiaalisessa mediassa totesi, Trumpin muodonmuutos politiikan ulkopuolisesta ”suon kuivattajasta” neokonservatiivien agendan ajajaksi on täydellinen. Moni onkin sittemmin katunut äänestäneensä koko miestä.

Tätä alennustilaa kuvaa hyvin se, että Trumpin vuoden 2020 presidentinvaalikampanjan varainkeruulounaalle maanantaina osallistui amerikkalaislehtien mukaan George W. Bushin kauden varapresidentti, sotahaukka Dick Cheney. Asiasta on kirjoittanut esimerkiksi New York Post-lehti.

Cheney, joka palveli kaksi kautta George W. Bushin hallinnon varapresidenttinä, ja veteli monista naruista syösten Yhdysvallat uusiin sotiin, on kulissien takana suhtautunut kuulemma kriittisesti Trumpin ulkopolitiikkaan. Kuitenkin kun Trump vuonna 2016 jyräsi itsensä republikaanien presidenttiehdokkaaksi, Cheney oli ensimmäisiä republikaaneja, jotka ryhtyivät tukemaan Trumpin kampanjaa. Jatkoa tuelle seuraa uuden kampanjan myötä.

Huolimatta Bushin perheen negatiivisesta suhtautumisesta Trumpiin, entinen varapresidentti Cheney osallistui maanantaina Trumpin varainkeruutilaisuuteen tyttärensä, kongressiedustaja Liz Cheneyn kanssa Jacksonissa, Wyomingissa. Läsnä olivat myös Trumpin tytär Ivanka ja vävypoika-neuvonantaja Jared Kushner, yhdessä Valkoisen talon kansliapäällikkö Mick Mulvaneyn kanssa.

Republikaanit ryhmittyvät Trumpin uudelleenvalinnan taakse, sillä he tietävät, että kaikesta huolimatta Trump jatkaa edeltäjiensä ja pysyvän valtiokoneiston viitoittamalla linjalla.