Kun länsimedia alkaa altistaa kansalaisia propagandavyörytykselle jossain päin maailmaa sijaitsevista ”keskitysleireistä”, on selvää, että lännen sotakoneiston suunnitelmissa on tulevaisuudessa hyökätä kyseiseen maahan. Median pohjustustyön tarkoitus on hiljentää sodan vastustus jo ennen kuin se on ehtinyt alkaakaan. Tähän liittyen aiheenani on Kiina ja uiguurimuslimit.

Washingtonin johtama läntinen valtakeskittymä aikoo saada Kiinan rautakorkonsa alle. Jos he eivät onnistu siinä boikottien ja talouspakotteiden välityksellä, saati kiinalaisten yritysjohtajien kidnappauksilla, he kotiuttavat uiguurijihadistit Syyriasta, Afganistanista ja Pakistanista, aloittaen likaisen sissisodan Länsi-Kiinassa. Onnistuessaan Kiinan runteluprojekti tulee olemaan vielä brutaalimpaa menoa kuin Tšetšeniassa, Inguusiassa ja Dagestanissa. Tätä varten länsimedia on jo viime vuodet julkaissut tunteisiin vetoavia tarinoita Kiinan uiguurimuslimien kohtelusta ja ”keskitysleireistä” Länsi-Kiinassa, Xinjiangin autonomisella alueella.

Virallinen Kiina kertoo taistelevansa Xinjiangissa vain ääri-islamilaista uskontulkintaa, itsenäistymistä lietsovaa separatismia ja islamilaista terrorismia vastaan. Kiinan uiguurit ovat islamintulkinnassaan sunneja, ja juuri sunnalaisuudesta peräisin olevan wahhabismin pelätään saavan jalansijaa myös Länsi-Kiinassa, ellei radikalisoitumiseen puututa jo varhaisessa vaiheessa. Kiina on nähnyt, mitä Euroopassa tapahtuu, eikä aio tehdä samoja virheitä. Kiinan johto tietää myös, että Washington on islamistien rahoittaja ja kouluttaja. Lännessä tosin väitetään, että Kiina pahentaa itse uiguurien radikalisoitumista kovilla otteillaan ja ”uudelleenkoulutusleireillään”.

Todellisuus ei kuitenkaan ole aivan näin mustavalkoinen. Xinjiangin uiguurimuslimeista enemmistö harjoittaa sufilaisuutta, islamin mystisintä tulkintaa, joka ei ole yleensä aiheuttanut radikalisoitumista. Jihadisteille sufilaisuus on liian harhaoppinen islamin muoto, ja sen harjoittajat ansaitsevat heidän mukaansa kuolla. Kiinan hallitus kunnioittaa islamia ja suojelee uiguurivähemmistöä. Uiguurimuslimien enemmistö ei tue jihadistien radikalismia, jota yritetään tuoda Kiinaan ulkomailta. Pekingin yliopisto on järjestänyt jopa seminaareja iranilaisesta sufilaisuudesta, mutta valtamedia ei tietenkään kerro näistä, saati Kiinan kamppailusta lännen tukemaa terrorismia vastaan.

Syyrian hallitus on pyytänyt Kiinalta apua Syyrian Idlibissä tukikohtaansa pitäviä Turkestanin islamilaisen puolueen uiguurijihadisteja vastaan. Syyrian ulkoministeri Walid Muallem on paljastanut, että tuhannet kiinalaislähtöiset uiguurimuslimit ovat tuoneet Syyriaan myös perheensä. Turkestanin islamistit ovatkin terroristijärjestö Al-Qaidan suurin ryhmittymä alueella; sillä on riveissään kolmisen tuhatta uiguuritaistelijaa. Peking ei ole julkisesti luvannut auttaa Syyriaa terrorismin vastaisessa taistelussa, mutta Syyrian ulkoministeri on tällä viikolla vieraillut Pekingissä (vierailu päättyy tänään, 21. kesäkuuta), joten saattaa olla, että jonkinlaisesta yhteistyöstä on sovittu.

Washingtonin vähimmäistarkoitus on yllyttää islamistien vastarintaa Xinjiangissa, joka on keskeinen Kiinan energian ja raakamateriaalien lähde, sekä oleellinen alue Vyö ja tie-hankkeen integroimisessa muualle Euraasiaan. Epävakauttamalla Xinjiangin, Washington saisi paitsi heikennettyä Kiinaa, myös alkusoiton veriselle sodankäynnille. Uiguuriseparatistit, jotka Yhdysvaltojen tukemat islamistiryhmät Syyriassa ovat kouluttaneet, ovat kertoneet avoimesti amerikkalaisen Radio Free Asia-uutiskanavan välityksellä, että heidän tarkoituksenaan on palata Kiinaan ja ryhtyä aseelliseen kapinaan. Myös terroristijärjestö Isis julkaisi pari vuotta sitten videon, jossa uiguurimuslimien kerrotaan palaavan Kiinaan ”vuodattamaan verta”.

Ja aivan kuten Kosovon, Libyan ja Syyrian kohdalla, niin sanottu ”vasemmisto” on joko hiiren hiljaa, tai antaa passiivisen tukensa tälle terrorismille ”vapaussodalle”. Heillä on jo riveissään sopivia ”intersektionaalisia feministi-muslimeja” ja muita ”ihmisoikeusaktivisteja”, jotka tukevat lännen narratiivia siitä, että pahat, islamofobiset kiinalaiset leirittävät uiguureja. Tätä projektia helpottaa tietenkin se, että Xi Jinpingin johtama ”kommunistinen” Kiina näyttäytyy länsimaisissa silmissä autoritaarisemmalta näennäisen ”vapaamieliseen” angloamerikkalaiseen ja eurooppalaiseen järjestykseen verrattuna.

Me elämme kaikkien aikojen voimakkaimman ja juonikkaimman propagandamatriisin sisällä. Ne harvat, jotka avoimesti kyseenalaistavat tämän matriisin narratiivin, maksavat siitä kovan hinnan. Lännen sotakoneisto ei aio luovuttaa valtaansa uudelle järjestykselle ilman taistelua, joten hybridisota tulee vain laajenemaan maailman eri polttopisteissä. Tästä muistuttavat taas leimataan ”valheellisen tai vääristellyn tiedon levittäjiksi”. Meillä puhutaan hysteeriseen sävyyn jo ”Venäjä-mielisistä”, pian varmasti rationaalinen analyysi Kiinasta johtaa ”Kiina-mielisen” leimaan.