Hallitseeko Trump hallintoaan vaiko hallinto Trumpia, kysyy Paul Craig Roberts, ihmetellen viime aikaisia tapahtumia ja Washingtonin alati kovenevaa Iranin vastaista uhittelua.

Kuten Iranin ulkoministeri Javad Zarif on aiemmin todennut, Trumpin hallinnon ulkopolitiikkaan vaikuttaa vahvasti niin sanottu \”B-tiimi\”: turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton, pääministeri Benjamin \’Bibi\’ Netanjahu, saudiprinssi Bin Salman ja emiraattiprinssi Bin Zayed, kaikki neljä Iranin vannoutuneita vihollisia.

Roberts arvelee, että tämän tiimin tarkoitus on tehtailla valehyökkäys, joka antaisi Yhdysvalloille tekosyyn iskeä Iraniin. Koska Israelilla on vahvasti näppinsä pelissä, on spekuloitu, että juuri sionistivaltio ampuisi alas amerikkalaiskoneen tai upottaisi laivaston aluksen. Tämän jälkeen valtamedia ryhtyisi syyttämään tapauksesta Irania, vakuuttaakseen massat siitä, että Washingtonilla on \”moraalinen oikeus ja velvollisuus\” vastatoimiin.

Suunnitelma näyttää olevan jo käynnissä. Sekä John Bolton että virkaa tekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ovat ilmoittaneet saaneensa tietoa \”uskottavasta uhasta Iranin taholta\”. Tämän vuoksi Yhdysvallat on lähettänyt \”merivoimien iskuryhmän\” Lähi-idän alueelle. Merellä seilaa USS Abraham Lincoln-lentotukialus, mukanaan ryhmä pommikoneita. Tarkoituksena on Boltonin mukaan osoittaa Iranille, että \”kaikenlaisiin Yhdysvaltojen tai sen liittolaisten etua haittaaviin hyökkäyksiin vastataan armottomalla voimalla\”.

Bolton ei itse tietenkään selitä tarkemmin, mikä Iranin \”uhka\” tai \”hyökkäys\” tarkalleen ottaen on. Mutta se on vain jotenkin tapahtumassa, vaikka mikään taho maailmassa, Washingtonia, Israelia ja Saudi-Arabiaa lukuun ottamatta, ei ole sellaisesta tietoinen. Myös ulkoministeri Pompeo matkusti Rovaniemeltä Irakiin, syynä \”Iranista tuleva uhka\”. CNN on jo valjastettu infosotaan. Se on uutisoinut \”nimettömien virkamiesten\” vahvistavan, että Yhdysvalloilla on \”erityistä ja uskottavaa\” tiedustelutietoa Iranin suunnittelemasta iskusta Yhdysvaltojen joukkoja vastaan. Tiedustelutietojen takana on – yllätys, yllätys – Israelin tiedustelupalvelu Mossad.

Juutalaisten toisinajattelijoiden julkaisu, Mondoweiss, kertoo, että juuri Israel yllyttää Trumpin hallintoa iskemään Teherania vastaan, mutta asiasta vaietaan amerikkalaisessa mediassa. Lehtien otsikoissa ovat vain Yhdysvaltojen Iranille asettamat pakotteet ja tavoite pysäyttää Iranin öljytoimitukset. James Northin mielestä toimittajien pitäisi esittää ulkoministeriölle ja Pompeolle tiukkoja kysymyksiä Israelin roolista Washingtonin Iran-politiikassa, mutta sellaista ei tapahdu.

Jälleen haluttu päämäärä, Iranin tuhoaminen, yritetään saavuttaa petoksen kautta. Kuulostaako tutulta? Hieman kuin \”Saddamin joukkotuhoaseet\” ja \”Assadin kemiallisten aseiden käyttö\”. On esitetty myös, että merivoimien iskuryhmän lähettämisellä yritetään provosoida Iran luopumaan ydinsopimuksen noudattamisesta, josta Yhdysvallat itse jo vetäytyi, mutta jossa ovat vielä Iranin lisäksi mukana muut sopimuksen allekirjoittaneet hallitukset, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Venäjä ja Kiina.

Viimeisimmän tiedon mukaan, Iran ei aio vetäytyä ydinsopimuksesta. Tämä ei varmaankaan pysäytä Trumpin hallinnon sotahaukkoja, jotka yrittävät häpeilemättä järjestää uuden laajamittaisen konfliktin Lähi-itään. Toivottavasti sotajuoni epäonnistuu, sillä sota Irania vastaan palvelisi vain Israelin ja Saudi-Arabian intressejä. Iranin jälkeen Washingtonin listalla ovat Venäjä ja Kiina, joten näiden maiden kannattaisi nyt tukea Irania kaikin keinoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s