Marion Maréchal

Marion Maréchal, Rassemblement national-puolueen puheenjohtaja Marine Le Penin sisarentytär, suunnittelee paluuta ranskalaiseen politiikkaan.

Maréchal on luopunut Le Pen-sukunimen käytöstä, ja muutenkin hän on ottanut etäisyyttä sukunsa poliittiseen perintöön. Hänet valittiin Ranskan kansalliskokoukseen vuonna 2012, jolloin hänestä tuli 22-vuotiaana maan kaikkien aikojen nuorin kansanedustaja.

Vuonna 2017 Marion Maréchal ilmoitti pitävänsä taukoa politiikasta. Tauon aikana 29-vuotias Maréchal on perustanut Ranskaan kansallismielisen ISSEP-korkeakoulun, jossa on tarkoitus kouluttaa Ranskaan uutta vaikuttajasukupolvea eli \”konservatiivisia ja isänmaallisia poliittisia johtajia\”. Maréchal toivoo, että korkeakoulu osoittautuu yhtä pitkäikäiseksi kuin kuuluisa Sciences Po.

Siinä missä Marine Le Pen edustaa suoraviivaisemmin \”populismia\”, Marion Maréchal on korostanut ranskalaiseen kulttuuriin nojautuvaa \”arvokonservatismia\”. Ranskan nykyisestä poliittisesta kentästä poiketen, Maréchal on myös harras katolinen. Tässä mielessä hänellä ei ole paljon yhteistä Macronin kaltaisten europoliitikkojen kanssa. Maréchalin mielestä presidentti Macronin politiikka pyrkii edes ajamaan vaarallisella tavalla \”rajatonta valtiota ja kapitalismia\”. Historioitsija Laurent Jolyn mukaan Maréchal on ranskalaisen reaktionääriajattelija \”Charles Maurrasin oppien ilmentymä\”.

Yksi keskeinen ero tätinsä Marine Le Penin politiikkaan tulee myös suhtautumisessa maahanmuuttoon. Siinä missä Marine Le Pen on siistinyt puolueensa näkemyksiä valtavirran keskustalaiseen suuntaan, Maréchal on huomattavasti radikaalimpi. Marine Le Pen ei ole nähnyt \”suuren väestönvaihdon\” ideologian olevan todellinen uhka, vaan \”salaliittoteorian kaltainen\” visio. Hänen sisarentyttärensä puolestaan on vakuuttunut, ettei väestönvaihto ole \”absurdi ajatus\”: Maréchal siteeraa tutkimusta, joka antaa ymmärtää, että jo vuonna 2040 natiiviranskalaiset ovat vähemmistö omassa maassaan.

Suuren väestönvaihdon käsite tulee ranskalaisen kirjailijan, Renaud Camusin, teoksesta Le Grand Remplacement, joka julkaistiin vuonna 2012. Siinä Camus väitti, että natiivit \”valkoiset\” eurooppalaiset tullaan kolonisoimaan ei-valkoisilla maahanmuuttajilla Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. \”Tämä suuri väestönvaihto on ajatuksena hyvin yksinkertainen\”, Camus on sanonut. \”Ensin jossakin asuu yksi kansa, ja sukupolven kuluttua täysin toinen\”. Maréchal on samaa mieltä Camusin kanssa, ja haluaa tällä viestittää edustavansa \”ideologista siirtymää\” ranskalaisessa poliittisessa ajattelussa. Tähän eivät edes yksittäisten hullujen suorittamat terroriteot voi vaikuttaa.

\”Me haluamme maamme takaisin\”, Maréchal sanoi yleisölle vieraillessaan Yhdysvalloissa vuonna 2018. \”Ranska, katolisen kirkon vanhin tytär, on kohta Islamin pieni sisarentytär…tämä ei ole se Ranska, jonka puolesta isovanhempamme taistelivat\”, hän lisäsi. Nähtäväksi jää, miten Marion Maréchal tulee vaikuttamaan Ranskan ja Euroopan politiikkaan ja onko jo liian myöhäistä muuttaa tapahtumien kulkusuuntaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s