Amerikkalaissenaattori Lindsey Graham ilmoitti viime viikolla lobbaavansa Trumpin hallintoa, jotta se tunnustaisi Syyrian Golanin kukkulat virallisesti osaksi Israelia.

Jos Yhdysvallat todella tekee näin, se menettää moraalisen oikeutensa paheksua Krimin liittämistä takaisin Venäjän federaation yhteyteen, toteaa toimittaja Finian Cunningham, joka kirjoittaa tästä Washingtonin kaksinaamaisuudesta.

Amerikan ulkoministeriön raportissa Golanin kukkuloita käsittelevässä osiossa viitataan tähän kiistanalaiseen maa-alueeseen \”Israelin kontrolloimana\”, ei enää \”Israelin miehittämänä\”. Tämä muutos sanankäänteessä poikkeaa YK:n päätöksestä, jossa Golanin kukkuloiden mainitaan olevan ylänkömaa, jonka Israel miehitti Syyrialta kuuden päivän sodassa 1967.

Vuonna 1981 Tel Aviv liitti muodollisesti Golanin kukkulat Israelin alueisiin. Samana vuonna YK:n turvallisuusneuvosto, Yhdysvaltojen mukaan lukien, tuomitsi yksimielisesti liittämisen laittomaksi. Päätöslauselma vaati Israelia palauttamaan maa-alueen Syyrialle, johon Golanin kukkulat historiallisesti kuuluvat. Vaatimus oli kuitenkin varsin ponneton, eikä Israelia vastaan suunnattu talouspakotteita tai muitakaan toimenpiteitä.

Israel ei tietenkään ole palauttanut ylänkömaata. Alue on nykyisin tärkeä juutalaisvaltion vesihuollon kannalta; se tuottaa noin kolmasosan Israelin juomavedestä. Oma lukunsa on myös Golanin öljyvarat, jotka ovat miehityksen jälkeen päätyneet sellaisten tunnettujen globalistien kuten Jacob Rothschildin, Rupert Murdochin ja Dick Cheneyn omistaman Genie Energy-yhtiön käsiin.

Jos Washington todella tunnustaa Golanin virallisesti osaksi Israelia, tämä merkitsisi Cunninghamin mukaan jälleen uutta räikeää kansainvälisen oikeuden rikkomusta. Koko \”kansainvälinen oikeus\” vaikuttaakin olevan vain väline, jolla kovistellaan lännen globalistien vastaisia valtioita ja muita tahoja.Tällaisen siirron jälkeen Washingtonin on turha moraaliposeerata Krimin niemimaan suhteen, joka sentään liittyi takaisin Venäjään vapaaehtoisesti.

Viime kuussa Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo toisti syytöksensä Venäjää kohtaan Krimin \”anneksoinnista\”. Pompeo vaati, että Venäjän vastaiset pakotteet pidetään voimassa niin kauan, kunnes Venäjä \”palauttaa Krimin Ukrainalle\”. Washingtonin ja Euroopan unionin väitteet, joiden mukaan Venäjä on \”laittomasti miehittänyt Krimin\”, ovat virallinen veruke Venäjälle asetetuille koville talouspakotteille. Väite on kuitenkin perusteeton, sillä Krimin niemimaa on historiallisesti ollut aina osa Venäjää, toisin kuin Golanin kukkulat, jotka ovat kuuluneet Syyrialle jo ennen Israelin perustamista.

Golanin kukkuloilla toimivalla Genie Energy-yhtiöllä on kytköksensä paitsi aiemmin mainitsemiini raharikkaisiin, myös Trumpin hallintoon: Trumpin vävyn, Jared Kushnerin perhe, on investoinut Golanilla toimivaan öljy-yhtiöön. On selvää, että Golan vallattiin osin vesivarojen, mutta myös sen massiivisten öljyvarantojen vuoksi. Tämän vuoksi myös Assad on yritetty syrjäyttää, jotta koko Syyria saataisiin viimein pois pelistä globalistien ja Israelin intressien eduksi. Genie Energyn osakkaan, Rupert Murdochin, media-imperiumi on jo vuosikausia demonisoinut Assadia, vaatien sotilaallista väliintuloa ja vallanvaihtoa.

Yhdysvallat siis tukee Israelin ja sen globalisti-isäntien laittomia maavarkauksia, mutta kehtaa samaan aikaan syyttää Venäjää Krimin suhteen. Jos eurooppalaiset mukisematta hyväksyvät Yhdysvaltojen tunnustuksen Golanista osana Israelia, heidän tulisi toimittaja Cunninghamin mukaan pitää suunsa kiinni myös Krimin niemimaan kohdalla. Näin ei tietenkään tapahdu, sillä \”kansainvälinen laki\” ei ole kaikille sama.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s