Krimin niemimaalla juhlittiin eilen Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivää. Krim palasi takaisin Venäjän yhteyteen viisi vuotta sitten. Koska suomalainen valtamedia toistaa vain lännen propagandaa, tarkastellaanpa aihetta hieman toisestakin näkökulmasta.

Krimin asukkaiden enemmistö äänestäisi yhä Krimin Venäjään liittämisen puolesta, paljastaa asukkaiden keskuudessa tehty viimeisin kysely. Liittäminen nähdään yhä erittäin positiivisessa valossa. Krimin niemimaa on venäläinen ja pysyy vastedes osana Venäjää, oli Ukrainan läntinen nukkehallitus, Suomen hallitus tai Yhdysvallat asiasta mitä mieltä hyvänsä.

Krimin aluehallinnon pääministeri Sergei Aksjonov sanoi haastattelussa, että Krim on \”valloittamaton linnoitus, mitä tulee turvallisuuteen, eikä sen kansalaisten tarvitse pelätä Ukrainan provokaatioita. Puolustusministeriö on luonut turvallisen kilven presidentin määräyksellä\”. Myös Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu totesi duuman puolustuskomitean istunnossa, että Venäjän sotilaallista läsnäoloa Krimillä on vahvistettu, ja se kykenee suojelemaan koko niemimaan aluetta.

\”Niemimaalla on voimakas sotilasjoukko, jolla on käytössään kehittyneitä aseita. On Mustanmeren laivaston aluksia, ilmatorjuntajärjestelmiä, sukellusveneiden torjuntajärjestelmiä, sähköisiä sodankäyntijärjestelmiä ja niin edelleen. Krimillä on nyt enemmän voimaa kuin koko Ukrainassa\”, Sergei Aksjonov luettelee.

Aluehallinnon pääministeri totesi myös, että vuoden 2016 \”sabotaasi-terroristien\” ryhmän yritettyä päästä voimakeinoin Krimille, rajaturvallisuutta päätettiin vahvistaa teknisin keinoin. \”Rajaa ei enää ylitetä laittomasti. Yrittäjiä oli aiemminkin hyvin pieni joukko. Ukrainan rajalla oleva maa-alue on täysin suljettu, ja myös merialue on turvallisesti valvottu\”, Askjonov selittää.

Kiovassa vuonna 2014 tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen, Krimin ja Sevastopolin johto päättivät järjestää kansanäänestyksen Krimin liittymisestä takaisin Venäjään. Asukkaat äänestivät liittymisen puolesta maaliskuun 16. päivä vuonna 2014. Venäjään yhdistymistä puolsi 96,7% Krimin asukkaista ja 95,6% Sevastopolin asukkaista. Tällaista äänestystulosta selittää se, että Krim oli jo 90-luvulta saakka halunnut irtaantua Ukrainasta.

Maaliskuun 18. päivä, Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti liittymissopimuksen, jolla Krim ja Sevastopolin rannikkokaupunki liitettiin takaisin Venäjän federaatioon. Maaliskuun 21. päivä sopimus sai Venäjän perustuslakituomioistuimen ja duuman molempien kamarien hyväksynnän. Lännen kaappaaman Kiovan hallinto ei ole suostunut hyväksymään Krimin niemimaan liittymistä takaisin Venäjään.

Venäjän presidentti Putin osallistui eilen Krimillä vuosipäivän juhlallisuuksiin, sekä kahden uuden voimalaitoksen muodolliseen avaamiseen. Venäjä on rakentanut Krimille myös uuden kansainvälisen lentoterminaalin, Kertšinsalmen ylittävän \”Euroopan pisimmän sillan\”, ja kunnostanut muutenkin niemimaan yleisilmettä. Putin aikoi nykyisellä kaudellaan vauhdittaa Venäjän talouskasvua innovaatioilla, kehittää terveydenhuoltosektoria, koulutusta, teollista tuotantoa, sekä kohentaa infrastruktuuria. Näin on tehty ja Krim on tästä malliesimerkki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s